"DANAS SE MOLIM ZA SVOJ GRAD": Oglasio se Lebron nakon brutalnog policijskog UBISTVA, izrešetali MLADIĆA! (VIDEO)
Lebron Džejms, Foto: Profimedia

potresno!

"DANAS SE MOLIM ZA SVOJ GRAD": Oglasio se Lebron nakon brutalnog policijskog UBISTVA, izrešetali MLADIĆA! (VIDEO)

Lebron Džejms, koji je rođen i odrastao u Akronu, je na Tviteru podelio svoju podršku gradu

Objavljeno:

Akron, Ohajo, se priprema za nove proteste nakon prošlonedeljnog policijskog ubistva 25-godišnjeg nenaoružanog crnca Džejlanda Vokera, a Lebron Džejms misli na svoj rodni grad.

Demonstracije su usledile kada su gradonačelnik Dan Horigan i šef policije Stiv Majlet u nedelju objavili snimak telesnih kamera sa pucnjave 27. juna, nakon što je osam policajaca iz Policijske uprave Akrona stavljeno na administrativno odsustvo.

„Neću da skrećem reči, video koji ćete upravo gledati je srceparajući“, rekao je gradonačelnik Horigan u nedelju na konferenciji za novinare, uvodeći snimak kamere.

APD je ranije izneo detalje o incidentu koji se dogodio oko 12:30 u ponedeljak nakon što su policajci pokušali da zaustave vozilo kojim je upravljao Voker zbog neutvrđenog saobraćajnog prekršaja. Kako se navodi u saopštenju, usledila je potera i policajci su prijavili da je iz vozila osumnjičenog izbačeno vatreno oružje.

Potera se nastavila nekoliko minuta dok Voker nije usporio i izašao iz vozila u pokretu, bežeći peške na obližnji parking. Policajci su rekli da su Vokerovi postupci naveli da shvate da im on „predstavlja smrtonosnu pretnju“ pre nego što su otvorili vatru. Voker je proglašen mrtvim na licu mesta.

Grad je od tada predao slučaj Birou za krivične istrage državnog tužioca Ohaja nakon što su pomogli Jedinici za velike zločine APD-a u vođenju početne istrage.

Dičelo je rekao da nakon pregleda snimka nije pronašao dokaze da je Voker, koji nije imao krivični dosije, učinio bilo šta policajcima što bi ih "uplašilo" i zahtevalo od njih da pucaju. Dodao je da je parking na koji je Voker trčao bio veliki i prazan bez gde bi se mogao sakriti. Iako je pištolj pronađen u automobilu, Voker ga nije nosio u trenutku kada je upucan.

Što se tiče izveštaja da je Voker pucao na policiju, zadnje vetrobransko staklo nije polomljeno i nema pomena da je uperio pištolj ispred svog prozora. APD je na snimku primetila ono što izgleda kao blic i ono što je zvučalo kao pucanj blizu početka potere, dodajući da su na tom mestu pronašli čauru koja je u skladu sa vrstom pištolja u Vokerovom automobilu.

Lebron Džejms, koji je rođen i odrastao u Akronu, je na Tviteru podelio svoju podršku gradu. Košarkaš Los Anđeles Lejkersa (37) napisao je: „Danas se molim za svoj grad!“

Dok su se protesti odvijali širom grada, uključujući i miting neposredno nakon nedeljne konferencije, Horigan je pozvao demonstrante da ostanu mirni. „Moraćete da uradite jednu od najtežih stvari koje mogu da zatražim od bilo koga, a to je da budete strpljivi i pustite državnog tužioca da radi svoj posao“, rekao je on.

1 / 6 Foto: Profimedia

Horigan je ranije otkazao proslavu Dana nezavisnosti ovog vikenda, objašnjavajući da "nije vreme za proslavu koju vodi grad" u saopštenju.

Bonus video:

05:41

UKRAJINCI RAKETAMA NAPALI RUSKI BELGOROD! Politikolog o narednim potezima Rusije: Sad će još ŽEŠĆE UDARITI i to na OVIM mestima

(Espreso/People)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.