"AFRIKA JE TALAC U RATU SA RUSIJOM": Uznemirujuć govor Zelenskog - obraćam vam se u VANREDNOM STANJU!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

vanredno stanje

"AFRIKA JE TALAC U RATU SA RUSIJOM": Uznemirujuć govor Zelenskog - obraćam vam se u VANREDNOM STANJU!

Moskva odbacuje optužbe da namerno blokira izvoz žita iz Ukrajine i ističe da su globalna povećanja cena hrane i goriva posledica zapadnih sankcija uvedenih Rusiji vojne intervencije u Ukrajini

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, u govoru pred liderima Afričke unije, izjavio je da je Afrika talac u ratu sa Rusijom, što je doprinelo rastu cena hrane na kontinentu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Afričke zemlje su pogođene rastućom krizom, zbog koje su cene žitarica, ulja, goriva i đubriva porasle, preneo je Rojters. Zelenski je rekao da je afrički kontinent u situaciji za koju nije kriv.

- Obraćam vam se u vanrednom stanju, kada imamo rat. U vanrednom stanju za ceo svet, kada je Afrika zapravo uzeta kao talac. Talac onih koji su započeli rat protiv naše države - rekao je Zelenski u ponedeljak u video obraćanju pred Biroom Skupštine Afričke unije.

-Ovaj rat može izgledati veoma dalek vama i vašim zemljama. Ali katastrofalno rastuće cene hrane su ga već donele kući milionima afričkih porodica - istakao je on.

1 / 6 Foto: Profimedia

Moskva odbacuje optužbe da namerno blokira izvoz žita iz Ukrajine i ističe da su globalna povećanja cena hrane i goriva posledica zapadnih sankcija uvedenih Rusiji vojne intervencije u Ukrajini.

Bonus video:

05:18

STEFANOVIĆ I HRKALOVIĆ SU NAPRAVILI OGROMAN PROBLEM SRBIJI! Advokat analizirao Dijanin intervju: Besprekorno je pripremila NASTUP

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.