ZA OVE SCENE SE PRIČALO DA SU IH SIMPSONOVI PREDVIDELI: U pitanju je samo slučajnost
Simpsonovi, Foto: Printscreen

POGLEDAJTE

ZA OVE SCENE SE PRIČALO DA SU IH SIMPSONOVI PREDVIDELI: U pitanju je samo slučajnost

Neka od tih "predviđanja" su sledeća

Objavljeno: 14:51h

Serija "Simponovi" ima 34 sezone i 750 epizoda i nije čudno da neki događaji iz tako velikog broja epizoda pre ili kasnije imaju sličnosti sa stvarnim dešavanjima.

Ipak, to ne znači da su kreatori/ke serije “predviđali/e” budućnost.

To je jednostavno nemoguće.

Neka od tih "predviđanja" su sledeća:

Farmville

Te 1998. godine, Simpsonovi su imali epizodu u kojoj su deca iz Springfilda poludela za igricom koja simulira baštenske poslove. Nešto više od deset godina kasnije, desilo se slično – deca i odrasli postaju opsednuti igricama kao što su Farmville ili Farming Simulator gde je cilj obrađivati baštu ili njivu.

Simpsonovi
foto: Printscreen

Mašine za glasanje koje varaju

U specijalu za Noć veštica koji je emitovan 2008. godine, Homer je prikazan kako pokušava da glasa za Baraka Obamu, ali mašina konstantno beleži glas za Mita Rumnija. Identična situacija dogodila se 2012. godine na predsedničkim izborima u SAD.

Simpsonovi
foto: Printscreen
Simpsonovi
foto: Printscreen

Urnebesne greške autokorekcije

U epizodi iz 1994. godine, školski nasilnici su prikazani kako na ručnom Apple uređaju pokušavaju da iskucaju Beat up Martin (Istuci Martina), međutim autokorekt ovu rečenicu prepravlja u Eat up Martha (Pojedi Martu). Od te epizode prošlo je desetak godina dok autokorekcija, koja je postala sastavni deo pametnih uređaja, nije počela da zabavlja ljude ili ih stavlja u neprijatnu situaciju.

Simpsonovi
foto: Printscreen

Bebi prevodilac

Homerov stariji i uspešniji polubrat Herbert Pauel prvi put se pojavio 1992. godine u epizodi u kojoj je izumeo Bebi prevodilac, a 2013. godine su programeri zaista napravili aplikaciju koja pomaže roditeljima da prevedu plač bebe i saznaju šta je muči.

Simpsonovi
foto: Printscreen

Torta štampana 3D štampačem

Još jedna epizoda iz budućnosti snimljena je 2005. godine i pokazuje nam Mardž Simpson kako drži tortu koju je dobila ubacivanjem fotografije u 3D štampač, uz opasku da je nauka izumela magiju. Danas su 3D štampači u mogućnosti da odštampaju bilo šta, od torte, do funkcionalnog unutrašnjeg organa.

Simpsonovi
foto: Printscreen

Ringo Star odgovara na poštu posle nekoliko decenija

U epizodi koja je snimljena 1991. godine, Ringo Star je prikazan kako odgovara na poštu koju su mu obožavaoci poslali pre 50 godina. Iako u stvarnom životu nije reč o Ringu, ipak se radi o članu popularnog benda The Beatles – Pol Mаkartni je 2013. odvojio malo vremena da bi odgovorio na pismo koje su mu dva obožavaoca poslala 1963. godine.

Donald Tramp kao predsednički kandidat

Iako je kandidatura Donalda Trampa za predsednika SAD iznenadila mnoge, Simpsonovi su to predvideli još pre 15 godina. U epizodi koja je premijerno prikazana 2000. godine, Bart odlazi u budućnost i saznaje da je Amerika potpuno finansijski oslabila, samo nekoliko nedelja nakon što je Donald Tramp izabran za predsednika.

Simpsonovi
foto: Printscreen

(Espreso/Kafenisanje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.