"ODNOSI RUSIJE I AMERIKE NA APSOLUTNOJ NULI": Medvedev nastavlja da ŠOKIRA, sada je NAJNEPOVOLJNIJE vreme za OVO?
Putin i Medvedev, Foto: Profimedia

NIJE POTREBNO PREGOVARATI?

"ODNOSI RUSIJE I AMERIKE NA APSOLUTNOJ NULI": Medvedev nastavlja da ŠOKIRA, sada je NAJNEPOVOLJNIJE vreme za OVO?

Prema njegovoj oceni, još prošle godine su pregovori vođeni u izmenjenim okolnostima, a sada su u „mrtvoj zoni“

Objavljeno:

Rusija sada nema nikakve odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, oni su na apsolutnoj nuli, odnosno nije ih moguće dodatno zamrzavati, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

„Sada nemamo nikakve odnose sa SAD. Oni su na nuli po Kalvinovoj skali. I njihovo odmrzavanje sada nije potrebno. I za sada nije potrebno ni pregovarati s njima. To je štetno po Rusiju“, rekao je Medvedev za Sputnjik.

On smatra je da je sada najnepovoljnije moguće vreme za nove pregovore sa SAD o produžavanju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja (SNV-3).

1 / 4 Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

„To će zavisiti od odluke predsednika države. Kao čovek koji ima direktan odnos prema tom sporazumu i koji ga je potpisao 2010. godine, smatram da je sada najnepovoljnije moguće vreme za nove pregovore“, rekao je Medvedev.

Prema njegovoj oceni, još prošle godine su pregovori vođeni u izmenjenim okolnostima, a sada su u „mrtvoj zoni“.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena produžila je za pet godina, odnosno do 2026, Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja, koji omogućava jedinstvenu rusko-američku kontrolu nad nuklearnim naoružanjem.

1 / 6 Foto: Profimedia

Rusija i SAD su počele usaglašavanje parametara budućeg sporazuma o ograničenju nuklearnog naoružanja, ali su prekinule dijalog nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Američki Stejt department je saopštio da je Vašington spreman da razmotri mogućnost nove runde strateškog dijaloga s Rusijom, ali da želi dokaze o dobronamernom pristupu Moskve.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.