BITKOIN SE STROPOŠTAO PREKO NOĆI: Ko poseduje ove KRIPTOVALUTE, ne piše mu se dobro!
Bitkoin, Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

BITKOIN SE STROPOŠTAO PREKO NOĆI: Ko poseduje ove KRIPTOVALUTE, ne piše mu se dobro!

Uvod u pravi potop na tržištima bile su dve loše informacije iz Evrope i Amerike.

Objavljeno:

Bitkoin je danas na kratko pao na azijskom trgovanju ispod 21.000 dolara, pošto se panična rasprodaja kriptovaluta nastavlja, ali se kasnije tokom trgovačke sesije blago oporavio i kreće se oko nivoa od 21.800 dolara

Najveća svetska kriptovaluta pala je za skoro 14 posto u poslednja 24 sata, dok je etereum oslabio više od 12 procenata u istom periodu, prema podacima Koinbejza, izveštava CNBC. "Sve trenutno puca, bilo da se radi o akcijama, o kripto imovini ili bilo čemu drugom. Ono što vidite na tržištu je strah, neizvesnost i sumnja", kaže Nirmal Ranga, šef za trgovanje i tehničke analize na kripto berzi ZebPej, prenosi Tanjug. Težak nokaut kripto imovine u ponedeljak usledio je kada su platforme za trgovanje poput Celzijusa i Bajnensa zaustavile povlačenja, a neke kompanije su čak zatvorile posao. Iz Celzijusa su saopštili da će povlačenja, zamene i transferi izmedju računa biti prekinuti zbog "ekstremnih tržišnih uslova" i da bi taj potez trebalo da "stabilizuje likvidnost i poslovanje".

1 / 13 Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Uvod u pravi potop na tržištima bile su dve loše informacije iz Evrope i Amerike. Nakon redovne sednice, Evropska centralna banka je objavila da će u julu ugasiti subvencije privredi eurozone i prvi put od 2011. godine podići ključne kamatne stope kako bi zauzdala inflaciju. Poskupljenja se u eurozoni, inače, kreću na rekordnim nivoima od oko osam odsto u proseku. Potrošačke cene u Americi su porasle za 8,6 odsto prošlog meseca u odnosu na 12 meseci ranije, brže od rasta u aprilu od 8,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo rada. Na mesečnom nivou, cene su skočile za 1 odsto od aprila do maja, i to je strmoglav rast sa povećanja od 0,3 odsto od marta do aprila. Za veći deo tog povećanja krive su mnogo veće cene gasa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.