MEGA PAD BITKOINA! Doživeo najveći GUBITAK tokom poslednjih 18 meseci
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

BITKOIN

MEGA PAD BITKOINA! Doživeo najveći GUBITAK tokom poslednjih 18 meseci

Virtuelna jedinica je pala za 65 odsto u vrednosti od kada je u novembru dostigla rekordnih 68.991,85 dolara

Objavljeno:

Bitkoin je u ponedeljak pao na 18-mesečni minimum ispod 25.000 dolara pošto su investitori izbegavali rizična sredstva suočeni sa opakom rasprodajom globalnih tržišta, mesecima nakon što je kriptovaluta dostigla rekordnu vrednost.

Jedinica je takođe dobila jak udarac zbog vesti da je platforma za pozajmljivanje kriptovaluta Celsius Netvork pauzirala povlačenje, navodeći promenljive uslove.

Svetske berze su u padu od petka kada su podaci pokazali da je inflacija u SAD na novom maksimumu u četiri decenije, povećavajući strah od recesije i poslavši investitore u trku za sigurnijom imovinom poput dolara.

„Nije iznenađujuće videti tako snažan pad jer smo primetili povećanu korelaciju tokom poslednjih nekoliko godina između tradicionalnih akcija, koje su takođe nedavno pale, i tržišta kriptovaluta“, primetio je glavni analitičar tržišta KSTB Valid Kudmani.

Najpopularnija svetska kriptovaluta pala je za oko 10 odsto i dostigla 23.794 dolara u jutarnjim poslovima u Londonu, dostigavši nivo poslednji put viđen u decembru 2020.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/Rodrigo Sura

Virtuelna jedinica je pala za 65 odsto u vrednosti od kada je u novembru dostigla rekordnih 68.991,85 dolara.

Investitori su u ponedeljak tražili sigurnost u američkoj centralnoj banci za koju se veruje da će dalje agresivno povećati troškove pozajmljivanja kako bi se suzbila nagle inflacije.

Bonus video:

04:09

Rodić: Da li je novi non pejper ŠANSA ZA SRBIJU ILI SAMO JOŠ JEDNA PRODAJA MAGLE?

(Espreso/AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.