"Dragi Vladimire Vladimiroviču"
Vladimir Putin, Foto: printscreen/Youtube

pismo

"Dragi Vladimire Vladimiroviču"

Genadij Dubov, vojni dopisnik i pisac koji se bori na frontovima Donbasa napisao je pismo predsedniku Rusiju Vladimiru Putinu

Objavljeno:

"Dragi Vladimire Vladimiroviču, vi znate bolje od bilo koga drugog da je specijalna operacija prisiljavanja Ukrajine na mir odavno prerasla u rat punog razmera", stoji na početku tog pisma, koje je obavljeno na portalu Ruska vesna.

U njemu Dubov poziva predsednika Rusije da utiče na medije da bi svi građani Rusije bili svesni razmera uništenja i genocida prema ruskom narodu u Donbasu.

U svom pismu, Dubov, koji se ranije borio u jedinici komandanta DNR "Motorole Heroja", a sada u specijalnoj grupi u okviru puka Ahmat-1, navodi:

"Dragi Vladimire Vladimiroviču, vi znate bolje od bilo koga drugog da je specijalna operacija prisiljavanja Ukrajine na mir odavno prerasla u rat punog razmera. Ovaj rat protiv Rusije vodi Zapad, koristeći 'bratski' ukrajinski narod, njegovu teritoriju, političko rukovodstvo, industriju i oružane snage kao oruđe.

U Donjeckoj Narodnoj Republici nema pozadine, skoro cela je postala front. Čak se i glavni grad Republike svakodnevno granatira, a svako granatiranje oduzima živote najnemoćnijih – staraca, žena i dece.

Ukrajina
foto: Printscreen

Mi vodimo rat držeći se principa humanosti (Oružane snage Ruske Federacije, za razliku od neprijatelja, deluju kako bi minimizirale gubitke civilnog stanovništva neprijateljske države), ali, nažalost, to samo vodi ka porast smrtnosti ruskih državljana i to već neko vreme, ne samo na teritoriji DNR i LNR.

Vladimire Vladimiroviču, nažalost, mnogi Rusi, čak i sada, kada je u toku rat velikih razmera, od čijeg ishoda zavisi postojanje Rusije, doživljavaju to kao nešto se dešava daleko, kao nešto što nije direktno povezano sa njima. Ne žele da shvate da je takav odnos prema ratu ispunjen najstrašnijim iskušenjima.

Stav Rusa može da se promeni samo svakodnevnim podsećanjima na sistematsko istrebljenje sunarodnika, da su ruski stanovnici u Donbasu i drugim još uvek okupiranim regionima svakodnevno i svaki čas podvrgnuti genocidu.

Valerij Gerasimov, Vladimir Putin
foto: Profimedia

Molim Vas, kao šefa države i vrhovnog komandanta, da donesete Ukaz kojim se obavežu svi federalni TV kanali da odmah, nakon svakog čina genocida nad ruskim građanima, prekinu sve televizijske programe i detaljno prikažu sve što se dešavalo – smrt, unakažene leševe, povrede, bol i užas preživelih. Neka svi građani Rusije to vide i uvere se svojim očima: da, njihovi sinovi, muževi i braća se bore na ukrajinskom frontu da zaštite Rusiju od ovog užasa, da obezbede mir i bezbednost živih i onih koji će se roditi.

Dok neki Rusi ginu, dok drugi žive u iluziji da nema ukrajinskog nacizma i genocida, i da ne možemo zaustaviti krvoproliće...

Najbolji, jedini mogući način da se utiče na svest sugrađana biće svakodnevno podsećanje, svakog sata, da se vodi rat za opstanak, rat za pravo Rusije da ne bude izbrisanaiz istorije. Potrebni su nam stalni, detaljni, i nemilosrdni prema naivcima i skepticima prikazi zločina koje je po nalogu Zapada izvršio zločinački kijevski režim. Takav prikaz da se niko u Rusiji, pri zdravoj pameti, ne usudi da okrene glavu od onoga što je video, i da ne može da ostane ravnodušan.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.