"NEĆEMO PRIZNATI NEZAVISNOST KOSOVA" Rusi uputili besnu poruku svetu!
Vladimir Putin, Foto: PrintscreenYoutube

DRŽE GARD

"NEĆEMO PRIZNATI NEZAVISNOST KOSOVA" Rusi uputili besnu poruku svetu!

Zamenik predsednika Državne dume Rusije Petar Olegovič Tolstoj rekao je da Rusija "nije priznala i neće priznati nezvisnost Kosova, koje je bilo i trebalo bi da ostane u sastavu Srbije".

Objavljeno: 08:41h

- Nasilno razdvajanje države je neprihvatljivo s bilo koje tačke gledišta, ako ga nije pokrenuo sam narod i namera nije potvrdjena na mirnom referendumu, kao što se desilo u slučaju ponovnog ujedinjena Krima sa Rusijom - rekao je Olegovič Tolstoj za današnje izdanje Politike.

On je za beogradski list naveo da su „danas Srbi na Kosovu nasilno otrgnuti od svoje otadžbine, dogadjaji iz 1999. godine izazivaju duboku tugu, ne samo u srpskom narodu, već, verujte, i medju Rusima“.

- Ako se vratimo na reči Vladimira Putina, koji je priznavanje nezavisnosti DNR i LNR uporedio s pravosudnim presedanom u odnosu na Kosovo, to je bilo rečeno da bi se pokazali dvojaki standardi i licemerje Zapada - rekao je.

Na pitanje o ratu u Ukrajini, on je rekao da je "danas već jasno da je to bitka kolektivnog Zapada protiv Rusije, koja se vodi na teritoriji Ukrajine i na račun života Ukrajinaca".

- Dakle, ovo nije lokalni suko, već sukob dve različite civilizacije, različite ideologije - rekao je Olegovič Tolstoj.

Prema njegovim rečima, "ali, prva koja treba da bude inicijator mirovnih pregovora jeste, naravno, Ukrajina".

- Ako kijevske vlasti shvate celu katastrofu, sav cinizam onoga što se dešava, shvate da ih jednostavno iskorišćavaju, onda će se sve rešiti brzo i bez posrednika - rekao je Olegovič Tolstoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.