PLANIRAN SASTANAK PAPE I KIRILA: Otkriven datum susreta u Kazahstanu
Papa Franja i Patrijarh Kiril, Foto: AP, Printscreen

sastanak

PLANIRAN SASTANAK PAPE I KIRILA: Otkriven datum susreta u Kazahstanu

Papa je još u aprilu potvrdio učešće na sastanku Kongresa vođa svetskih i tradicionalnih religija koji će se održati u Kazahstanu u septembru

Objavljeno:

Papa Franja očekuje da će se u septembru u Kazahstanu sastati sa patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom, piše "La stampa".

-Trebalo je da se sretnem sa njim 14. juna u Jerusalimu, da razgovaramo o našim poslovima, ali je sporazumno doneta odluka da se sastanak odloži za kasniji datum zbog sukoba u Ukrajini, kako naš dijalog ne bi bio pogrešno shvaćen - rekao je poglavar Katoličke crkve i izrazio nadu da će sa Kirilom moći da razgovara kao sa pastorom.

1 / 10 Foto: Profimedia

Papa je još u aprilu potvrdio učešće na sastanku Kongresa vođa svetskih i tradicionalnih religija koji će se održati u Kazahstanu u septembru. Govoreći o situaciji u Ukrajini on je rekao da "situacija nije ni crna ni bela" te da je rat "možda na neki način isprovociran".

Bonus video:

19:16

BELIVUKOV KLAN USRED KORONE BAKLJADOM SLAVIO UBISTVO NA KRFU 2020? Mršević: Brinu me njihovi naslednici, OVO JE VRH LEDENOG BREGA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.