POGINULA 2 ČLANA REVOLUCIONARNE GARDE IRANA: „Umrli su kao mučenici“
Ilustracija, Foto: Profimedia

umrli na "važnom zadatku"

POGINULA 2 ČLANA REVOLUCIONARNE GARDE IRANA: „Umrli su kao mučenici“

„Takođe želim da pošaljem poruku Irancima: ko god naudi Izraelcima će platiti. Duga ruka Izraela će ga stići bez obzira na to gde se nalazi“, napisao je Lapid

Objavljeno:

Dva pripadnika vazduhoplovnog odseka Revolucionarne garde Irana umrla su kao „mučenici“ u odvojenim incidentima tokom prethodna dva dana, javili su danas iranski mediji.

Izraz „mučenik“ tipično se koristi za one koji su umrli na važnim zadacima. Iranske vlasti nisu pružile detalje.

Poluzvanične novinske agencije Fars i Tasnim, za koje se veruje da su bliske Gardi, identifikovale su jednog od umrlih kao Alija Kamanija. Agencije su javile da je Kamani poginuo u „saobraćajnoj nesreći“ u gradu Homejn. Nisu pružile više informacija.

Za ubistva drugih visokih pripadnika Garde ranije je optuživan Izrael.

Nezavisno od smrti dva pripadnika Garde, Izrael je danas upozorio svoje državljane koji se nalaze u Turskoj kao turisti zbog navodnih planiranih napada na Izraelce.

Ministar spoljnih poslova Izraela Jair Lapid danas je na Tviteru objavio upozorenje Izraelcima da ne lete u Tursku, a one koji su već stigli u zemlju pozvao je da se vrate. Lapid je naveo da se na taj korak odlučio nakon „niza pokušaja terorističkih napada Irana na Izraelce na odmoru u Istanbulu“. Turska to do sada nije zvanično potvrdila.

„Namerno ciljaju da otmu ili ubiju državljane Izraela. To može da se desi svakome. Ovo je stvarna i neposredna opasnost“, naveo je Lapid, zahvalivši turskim vlastima na pomoći.

Iran
Iranfoto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

„Takođe želim da pošaljem poruku Irancima: ko god naudi Izraelcima će platiti. Duga ruka Izraela će ga stići bez obzira na to gde se nalazi“, napisao je Lapid.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.