"NIJEDAN ODMOR NIJE VREDAN VAŠEG ŽIVOTA": Izrael građanima uputio OŠTRO UPOZORENJE - napustite TURSKU što pre!
Turska, Foto: Profimedia

HITNO!

"NIJEDAN ODMOR NIJE VREDAN VAŠEG ŽIVOTA": Izrael građanima uputio OŠTRO UPOZORENJE - napustite TURSKU što pre!

Do oštrog upozorenja došlo je nakon poslednjeg talasa tenzija sa Iranom

Objavljeno: 16:32h

Izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid u ponedeljak je urgirao na svoje građane da napuste Tursku “što je pre moguće” zbog pretnji da iranski operativci aktivno planiraju napade na Izraelce u Istanbulu.

Do oštrog upozorenja došlo je nakon poslednjeg talasa tenzija sa Iranom, koji krivi Izrael zbog niza napada na svoju nuklearnu i vojnu infrastrukturu u zemlji ali i unutar Sirije, preneo je Barrons.com.

Lapid nije pomenuo navodne izraelske operacije protiv iranskih meta, ali je rekao da su Izraelci u Turskoj suočeni sa “stvarnom i neposrednom opasnošću” od strane iranskih agenata, ukazujući na “nekoliko iranskih pokušaja da izvedu terorističke napade protiv Izraelaca na odmoru u Istanbulu”.

- Ako ste u Istanbulu, vratite se u Izrael što je pre moguće. Ako ste planirali put u Izrael – otkažite ga. Nijedan odmor nije vredan vašeg života – rekao je Lapid tokom sastanka sa poslanicima iz svoje partije Ješ Atid.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Nemojte uopšte da letite u Tursku ukoliko takvo putovanje nije nužno – istakao je on, dodajući da su se neki Izraelci koji su nedavno putovali u tu zemlju vratili “ne znajući da su njihovi životi spaseni”.

Navodni napadači, kako je rekao, targetiraju Izraelce kako bi ih “oteli a potom ubili”. U ponedeljak je izraelski list “Jediot Ahronot” citirao neimenovanog bezbednosnog zvaničika koji je rekao da postoji nekoliko iranskih “ćelija” koje planiraju operacije protiv izraelskih turista u Turskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.