JUŽNA KOREJA DRAMATIČNO JAČA ODBRANU: Strahuju od OVOGA, u pitanju je OZBILJNA STVAR!
Borbeni avioni, Foto: Profimedia

BOJAZAN

JUŽNA KOREJA DRAMATIČNO JAČA ODBRANU: Strahuju od OVOGA, u pitanju je OZBILJNA STVAR!

Južna Koreja 'dramatično' jača odbranu zbog bojazni od nuklearnog oružja Severne Koreje

Objavljeno:

Južnokorejski ministar odbrane Li Džong Sup saopštio je danas da će Južna Koreja „dramatično“ ojačati svoje odbrambene sposobnosti, zbog zabrinutosti da Severna Koreja oživljava program testiranja nuklearnog naoružanja, javlja CNN.

„Naša vlada će povećati sposobnosti da bolje implementira mere odbijanja uz podršku SAD i dramatično će pojačati sposobnost za odgovor vojske, kako bi odbila nuklearne i pretnje projektilima od strane Severne Koreje“, rekao je Li na bezbednosnom forumu „Dijalog Šangri La“ u Singapuru.

On je dodao da će Južna Koreja bliže sarađivati sa SAD i Japanom, što je juče na istom forumu naveo i američki ministar odbrane Lojd Ostin.

1 / 4 Foto: Profimedia

Li je rekao da se „stalne provokacije projektilima“ od strane Severne Koreje pojačavaju „u kvalitetu i kvantitetu“, i dodao da su one i severnokorejske pripreme za nuklearne probe „ozbiljan izazov koji preti miru i stabilnosti“.

Njegovi poslednji komentari još jedan su znak da Seul zaoštrava stav prema lideru Severne Koreje Kimu Džongu Unu, nakon niza severnokorejskih raketnih proba i izbora Jun Suk Jula za novog predsednika Južne Koreje.

Severna Koreja ove godine je značajno povećala testiranja balističkih projektila, lansiravši ih 17 do sada. SAD i Međunarodna agencija za atomsku energiju upozorili su ranije na znake da se Severna Koreja sprema za podzemnu probu nuklearnog oružja, po prvi put od 2017. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.