"TO SU SADA MRTVI GRADOVI": Zelenski o situaciji na istočnom frontu, priznao da su Rusi brojniji i MOĆNIJI!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

"TO SU SADA MRTVI GRADOVI": Zelenski o situaciji na istočnom frontu, priznao da su Rusi brojniji i MOĆNIJI!

Ruska vojska trenutno pokušava da osvoji ceo Donbas, rudarski basen u istočnoj Ukrajini, koji je delom u rukama proruskih separatista od 2014. godine

Objavljeno:

Ukrajinske snage koje brane Severodonjeck na istoku "dobro se drže" uprkos napadima ruskih snaga, ali su Rusi "brojniji i moćniji", izjavio je danas u Kijevu predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Zelenski je novinarima rekao da je "teška" situacija na istočnom frontu i dodao da su Severodonjeck i Lisičansk "sada mrtvi gradovi".

"Držimo se, ali su oni (Rusi) brojniji i moćniji", rekao je Zelenski i dodao da će ukrajinska vojna komanda "donositi odluke u skladu sa situacijom".

Prema njegovim rečima, od 10.000 i 15.000 civila se i dalje nalazi u Severodonjecku, koji je nedeljama bombardovala ruska artiljerija.

Regionalni guverner Sergej Gajdaj izjavio je ranije danas da je situacija u Severodonjecku "pogoršana" za ukrajinsku vojsku, uprkos kontranapadu kojim je vraćena kontrola nad polovinom grada.

1 / 7 Foto: Profimedia

Ruska vojska trenutno pokušava da osvoji ceo Donbas, rudarski basen u istočnoj Ukrajini, koji je delom u rukama proruskih separatista od 2014. godine.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.