PUTIN BESAN KAO NIKAD DO SAD: Ovo je razlog
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

NAORUŽANJE

PUTIN BESAN KAO NIKAD DO SAD: Ovo je razlog

On je za kanal Rosija 1 rekao da će Rusija gađati nove mete ukoliko se rakete dugog dometa isporuče Ukrajini.

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je za ruske medije o posledicama isporuke raketa dugog dometa Ukrajini i zapretio novim napadima.

On je za kanal Rosija 1 rekao da će Rusija gađati nove mete ukoliko se rakete dugog dometa isporuče Ukrajini.

- U slučaju isporučivanja Ukrajini projektila dugog dometa, Ruska federacija će doneti zaključke i gađati objekte koji još nisu gađani - poručio je Putin.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ClickHeart TV 2

Šef ruske države je napomenuo da je snabdevanje Kijeva američkim MLRS raketama povezano sa popunom gubitaka ukrajinske vojne tehnike. Rekao je i da Rusija ima informacije da se planira isporuka raketa dometa 45-70 kilometara.

- Ako (Kijev) bude snabdeven ovim raketama, mi ćemo iz toga izvući odgovarajuće zaključke i upotrebiti naše oružje kojeg imamo dovoljno da gađamo one objekte koje još nismo pogodili - rekao je Putin.

On je rekao da snabdevanje Ukrajine MLRS neće promeniti ništa.

Ranije su SAD objavile sporazum o isporuci Ukrajine višecevnim raketnim sistemima HIMARS, pod uslovom da oni neće biti korišćeni za nanošenje udara na teritoriju Ruske Federacije. Volodimir Zelenski je javno potvrdio da će Kijev ispoštovati ovaj uslov. Međutim, ruska strana je rekla da nije uverena u to.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.