OLUJA POKORILA MEKSIKO: „Poginuli su bili zakopani kamenjem i blatom“
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

OLUJA POKORILA MEKSIKO: „Poginuli su bili zakopani kamenjem i blatom“

Prema izveštaju američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC) Agata je od jutros oslabila do tropske depresije sa vetrovima od 45 kilometara na sat

Objavljeno:

Meksičke vlasti saopštile su danas da su najmanje tri osobe poginule, a najmanje pet nestalo u naletu snažne oluje Agata koja je pogodila jug zemlje.

„Poginuli su bili zakopani kamenjem i blatom“, rekao je za Rojters Aksel Martinez, portparol agencije za civilnu zaštitu države Oaksake.

Agencija za civilnu zaštitu saopštila je da je trečha osoba poginula u gradu San Mateo Pinas i da je reč o ženi koju je odnelo klizište, kao i da se još petoro ljudi vode kao nestali.

Oluja Agata se u ponedeljak popodne obrušila na jug Meksika kao uragan kategorije 2, sa udarima vetra od skoro 170 kilometara na sat u blizini grada Puerto Anhela na obali Pacifika, gubečhi snagu dok se kretala ka unutrašnjosti.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Prema izveštaju američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC) Agata je od jutros oslabila do tropske depresije sa vetrovima od 45 kilometara na sat.

Očekivalo se da će nestati do popodneva, uz upozorenje na poplave opasne po život i klizišta u državi Oaksaka.

Na konferenciji za novinare, meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da čhe se sastati sa lokalnim vlastima i savetnicima za bezbednosna pitanja kako bi adekvatno kontrolisali situaciju.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.