ČAVUŠOGLU OTKRIVA PLANOVE TURSKE: Poznato učešće u sankcijama protiv Rusije
Mevlut Čavušoglu, Foto: EPA/MAXIM SHEMETOV / POOL

sankcije

ČAVUŠOGLU OTKRIVA PLANOVE TURSKE: Poznato učešće u sankcijama protiv Rusije

Čavušoglu je naveo da je Zelenski tokom telefonskog razgovora s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom izjavio da želi da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Objavljeno:

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu izjavio je da se Turska neće pridružiti sankcijama Rusiji i da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tražio da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Sankcije protiv Rusije su pogodile i Tursku. Našu poziciju razumeju i ona se mora razumeti s obzirom na našu posredničku ulogu. Naš stav je jasan, mi se nećemo priključiti sankcijama i nećemo dozvoliti da se to radi preko nas, rekao je Čavušoglu u izjavi za tursku agenciju Anadolija, kako je preneo Sputnjik.

Čavušoglu je naveo da je Zelenski tokom telefonskog razgovora s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom izjavio da želi da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

1 / 9 Foto: Profimedia

„Bukvalno juče tokom razgovora Zelenski je rekao da želi da se sastane s Putinom. Turska nastavlja da ulaže napore“, rekao je Čavušoglu.

Bonus video:

00:34

Poslanici se okupili pred polaganje zakletve

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.