POLICAJCI UPUCALI TRUDNU AFROAMERIKANKU? Pokušavala da pobegne, ispalili u nju 5 metkova?
Policija, Foto: Printscreen/Twitter/@torianoporter

ŠOKANTNO!

POLICAJCI UPUCALI TRUDNU AFROAMERIKANKU? Pokušavala da pobegne, ispalili u nju 5 metkova?

Povređena žena, koja je Afroamerikanka, osumnjičena je da je krala automobil sa muškarcem koji joj je pomagao

Objavljeno:

Očevidac kaže da je policija u Kanzas Sitiju u američkoj državi Misuri više puta pucala u nenaoružanu trudnu ženu dok je pokušavala da pobegne.

- Pucali su pet puta - rekla je za Kansas City Star svedokinja po imenu Šedandža.

- Sećam se da sam je videla da je udarila o zemlju, a ja sam se zaledila - dodala je.

Povređena žena, koja je Afroamerikanka, osumnjičena je da je uz pomoć jednog muškarca ukrala automobil. KCTV ju je identifikovao kao Leonu Hejl (26). Ona je još uvek živa, ali je zadobila teške povrede i prebačena je u bolnicu, gde je u stabilnom stanju.

Prema patroli za puteve države Misuri (MSHP), policajci Policijske uprave Kanzas Sitija (KCPD) suočili su se sa parom osumnjičenih u petak na parkingu prodavnice. Osumnjičeni muškarac je navodno iskočio iz automobila i pobegao, ali je Hejl ostala i podigla ruke.

- Nije izvukla oružje na njih - rekla je Šedandža za Star.

- Nije imala ni štap u ruci - dodala je.

Prema njenim rečima, policajci su više puta naredili Hejl da se spusti na zemlju, ali je ona objasnila da to ne može da učini jer je trudna.

Dok su se raspravljali, Hejl je rekla policiji da je u automobilu pištolj. Na kraju je počela da se povlači prema ogradi, a policija joj je navodno prišla s izvučenim oružjem.

Očigledno u panici, žena se konačno okrenula i pokušala da pobegne. Na samo tri koraka, kaže Šedandža, policija ju je upucala.

- Jedan, dva, tri, četiri, pet - priseća se svedokinja, brojeći pucnjeve.

- Sećam se toga jer nije prestalo - dodala je.

Na snimku koji je Šedandža podelila sa Star-om, žena leži na zemlji sa rukama na leđima, a na košulji je nešto što izgleda kao krv.

- Stavili su joj lisice na ruke - rekla je.

Policija kaže da patrola na auto-putu države Misuri istražuje incident.

- Nikada ne želimo da budemo u ovakvim situacijama. Ni javnost, ni policija. Svaki put kada se ovako nešto dogodi, to je šteta za našu zajednicu. Želim da uverim javnost da je mesto događaja bezbedno. Nema stalne pretnje. Policijska patrola će istražiti ovaj incident. Posvećeni smo tome da budemo 100 odsto transparentni i da u potpunosti sarađujemo sa patrolom za auto-puteve - rekao je novinarima privremeni šef KCPD Džozef Mabin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.