"RUSI NAPREDUJU KA CENTRU SEVERODONJECKA" Oglasio se guverner Luganska, situacija nije uopšte naivna
Ilustracija, Foto: Profimedia

rat u ukrajini

"RUSI NAPREDUJU KA CENTRU SEVERODONJECKA" Oglasio se guverner Luganska, situacija nije uopšte naivna

Severodonjeck i Lisičank nalaze se 80 kilometara istočno od Kramatorska koji je postao administrativni centar ukrajinskog dela Donbasa od kada su proruski separatisti zauzeli istočni deo tog velikog basena, 2014. godine

Objavljeno:

Ruske snage kreću se ka centru Severodnojecka, grada na istoku Ukrajine, granatiranog nedeljama, u kome se sada vode ulične borbe, objavio je danas guverner te oblasti.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

"Rusi napreduju ka centru Severodonjecka. Borbe se nastavljaju, situacija je jako teška," napisao je na Telegramu guverner regiona Lugansk, Sergij Gajdaj. On je rekao da su dve osobe ranjene danas kada je gadjano njihovo vozilo ali da su sada bezbedne, kao i da se tri lekara vode kao nestala.

"Kritična infrastruktura u Severodonjecku je uništena, 60 odsto stambenih zgrada je neobnovljivo", rekao je Gajdaj.

On je rekao da je put koji vezuje Severodonjeck sa susednim gradom Lisičanskim i dalje ka jugu sa Bahmutom, "opasan" za evakuaciju civila i prevoz humanitarne pomoći.

Gajdaj je juče izjavio da je u toku ruski napad na Severodonjeck i da se vode ulične borbe, kao i da se situacija u Lisičansku "jako pogoršala".

Severodonjeck, grad od 100.000 stanovnika pre rata je nedeljama pod artiljerijskom paljbom ruske vojske i proruskih separatista koji se bore sa njima. Desetine civila je stradalo u tom gradu.

1 / 11 Foto: Profimedia

Severodonjeck i Lisičank nalaze se 80 kilometara istočno od Kramatorska koji je postao administrativni centar ukrajinskog dela Donbasa od kada su proruski separatisti zauzeli istočni deo tog velikog basena, 2014. godine.

Bonus video:

02:11

SRBIJI JE NAJVAŽNIJE DA SLEDI SOPSTVENE INTERESE! Ivica Dačić: Više ne govorimo o ljubavi, već o interesima

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.