PANIKA U MEKSIKU! Prvi URAGAN u sezoni zaputio se prema JUŽNOPACIFIČKOJ obali
Ilustracija, Foto: Profimedia

uragan

PANIKA U MEKSIKU! Prvi URAGAN u sezoni zaputio se prema JUŽNOPACIFIČKOJ obali

Kasno sinoć uragan se kretao uz udare vetra koji su dostizali brzinu od 175 kilometara na sat što je vrlo blizu jačine za kategoriju tri, naveo je centar za uragane

Objavljeno:

Uragan Agata, prvi u sezoni, kreće se danas ka turističkim plažama i ribarskim mestima na južnopacifičkoj obali Meksika, uz upozorenje nadležnih službi da donosi jake kiše i moguće poplave.

Uragan je juče počeo brzo da jača i predvidja se da će stići do meksičke obale kao snažan uragan kategorije tri, danas popodne ili uveče, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Kreće se ka oblasti blizu Puerto Eskondida i Puerto Angela u južnoj meksičkoj državi Oahaki, gde se nalaze poznata turistička mesta.

Centar za uragane upozorio je da bi uragan Agata mogao da donese vrlo opasnu oluju i snažne vetrove.

Kasno sinoć uragan se kretao uz udare vetra koji su dostizali brzinu od 175 kilometara na sat što je vrlo blizu jačine za kategoriju tri, naveo je centar za uragane.

Nalazio se oko 225 kilometara jugozapadno od Puerto Anhela i kretao se severoistočno brzinom od devet kilometara na sat.

1 / 9 Foto: Profimedia

Upozorenje za uragan je na snazi izmedju luke Salina Kruz i Lagunas de Čakaua.

Američki centar za uragane naveo je da će oluja doneti 250 do 400 milimetara kiše u delovima Oahake, a na nekim mestima i do 500 milimetara što predstavlja pretnju od bujičnih poplava i klizišta.

Bonus video:

01:25

DAČIĆ: KAKO VAS, BRE, NIJE SRAMOTA? Drže vatrene govore o Ukrajini, a nas nazivaju GENOCIDNIM I TRAŽE DA PRIZNAMO KOSOVO

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.