SLEDBENICA KULTA JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH UBICA BI MOGLA USKORO NA SLOBODU? Iza rešetaka je zbog stravičnih ZLOČINA
Čarls Menson, Foto: Print Screen Youtube/igilligan

JEZIVO

SLEDBENICA KULTA JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH UBICA BI MOGLA USKORO NA SLOBODU? Iza rešetaka je zbog stravičnih ZLOČINA

Patricija Krenvinkel je tokom svedočenja 2016.godine rekla je da ju je Menson fizički i psihički zlostavljao i naterao na prostituciju. Tvrdi da je dva puta bežala ali da je vraćena na imanje kulta

Objavljeno:

Sledbenica kulta jednog od najpoznatijih američkih ubica Čarlsa Mensona mogla bi da izađe na uslovnu slobodu. Naime, veće za uslovni otpust u Kaliforniji predložilo je oslobađanje 74-godišnje Patricije Krenvinkel, kojoj je takav zahtev već 14 puta odbijen, piše Gardijan.

Trenutno se nalazi u ženskom zatvoru istočno od Los Anđelesa.

Krenvinkel i drugi sledbenici Mansonovog kulta terorisali su ljude u Kaliforniji, dok je ona bila ta koja je napisala „Helter Skelter“ na zidu koristeći krv jedne od njenih žrtava.

Bivša sledbenica kulta nalazi se u zatvoru zbog ubistva trudne glumice Šeron Tejt i još četiri osobe 1969. godine.

Pomogla je u atentatu na prodavača prodavnice Lena LaBianca i njegovu ženu Rozmari. Ubistvo se dogodilo dan nakon ubistva Šeron Tejt, a tužioci kažu da je to bio Mensonov pokušaj da započne rasni rat.

Poslednji uslovni zahtev za Krenvinkelovu bio je 2017. godine.

Preporuku za uslovni otpust tek treba da pregleda pravno odeljenje Državnog komiteta za oslobađanje. Preporuka će verovatno stići do guvernera Gevina Njusoma pre kraja godine, koji je odbio sve ranije preporuke za uslovnu slobodu drugih Mensonovih sledbenika.

Odbor za uslovni otpust je 2017. godine, kada je poslednji put odbijen zahtev za puštanje Krenvinkel na slobodu, naveo da je ona počinila ubistva kao mlada i da je sada stariji zatvorenik. Ali drugi konkretni razlozi nisu navedeni.

Komesari su pre pet godina odbili preporuku za njenu uslovnu slobodu, uprkos tadašnjim argumentima da je imala PTSP u vreme ubistava jer ju je Menson tukao, psihički zlostavljao i terao da ima seks sa drugim muškarcima za novac.

Krenvinkel je bila 19-godišnja sekretarica koja je živela sa svojom starijom sestrom kada je upoznala Mensona, tada 33-godišnjeg, na zabavi. Ubrzo je napustila sve da bi bila sa Mensonom jer je mislila da bi mogli imati romantičnu vezu. Tokom svedočenja 2016.godine rekla je da ju je Menson fizički i psihički zlostavljao i naterao na prostituciju. Rekla je da je dva puta bežala i da je vraćena na imanje gde su živeli Menson i njegovi sledbenici.

- Retko sam ostajala sama i obično sam bila pod uticajem droga - rekla je ona.

Na poslednjem ročištu za uslovni otpust, Krenvinkel je rekla da je nekoliko puta ubola 26-godišnju Abigejl Foldžer u kući Šeron Tejt.

Sledeće noći Menson i njegova desna ruka Čarls Votson rekli su joj da uradi nešto magično. Tada ga je ubola viljuškom u stomak i njegovom krvlju napisala "Helter Skelter" i "Smrt svinjama" na njegovom zidu, rekla je ona na saslušanju.

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/igilligan

Ona i drugi počinioci prvobitno su osuđeni na smrt, ali su je izbegli nakon što je smrtna kazna proglašena neustavnom u Kaliforniji 1972. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.