TINEJDŽER MESECIMA TRPEO STRAVIČNO MALTRETIRANJE, PA ODUZEO SEBI ŽIVOT: Ceo grad zanemeo nakon JEZIVE TRAGEDIJE!
Škola, Foto: Printscreen/Youtube/CBS Chicago

TRAGEDIJA

TINEJDŽER MESECIMA TRPEO STRAVIČNO MALTRETIRANJE, PA ODUZEO SEBI ŽIVOT: Ceo grad zanemeo nakon JEZIVE TRAGEDIJE!

U podnesku okruga Kuk kao optuženi navedeni su škola, nekoliko zaposlenih i roditelji navodnih nasilnika

Objavljeno:

Petnaestogodišnjak Nejt Bronstin oduzeo je sebi život u januaru, posle nemilosrdnog zlostavljanja od strane vršnjaka, kada se među njegovim drugarima, učenicima Latinske škole u Čikagu proneo glas da je dečak nevakcinisan. U tužbi koja je u ponedeljak podneta protiv škole navodi se da su administratori privatne pripremne škole za koledž, koja naplaćuje školarinu više od 40.000 dolara godišnje, učinili "namerni propust" da zaštite dečaka i zaustave neprestano zlostavljanje.

U podnesku okruga Kuk kao optuženi navedeni su škola, nekoliko zaposlenih i roditelji navodnih nasilnika. Nejt Bronstin u tu školu je prebačen zbog neposrednog vida nastave koju je nudila tokom pandemije korona virusa, navodi se u žalbi, prenosi "Njujork post".

Sve je počelo kada je jedan od učenika škole koju je Nejt pohađao počeo da širi glasine da je dečak nevakcinisan, što nije bilo tačno, ali je i dalje redovno bio uznemiravan zbog "statusa" koji su mu dodelili drugi učenici.

Dečakovi roditelji, Robert i Rouzlin Bronstin, čak su se obratili porodici drugog učenika u vezi stalnog mučenja, tvrdi se u tužbi. Ali uznemiravanje se samo pogoršalo kada je, prema rečima roditelja, čak i jedan nastavnik dečaku pred celim razredom rekao da "nigde neće dogurati u životu".

Tinejdžer je, takođe, bio zlostavljan putem interneta, odnosno na Snepčetu, gde ga je drugi učenik "pozvao" da se ubije sredinom decembra, tvrdi se u tužbi. Nejt se u tom trenutku sastao sa školskim administratorom, ali niko od učenika koji su učestvovali u sajber maltretiranju nije disciplinovan, tvrde njegovi roditelji.

Rouzlin Bronstin je, takođe, kontaktirala savetnika u vezi sa maltretiranjem, rekavši da se plaši da bi njen sin mogao da se povredi, ali je škola umanjila njenu zabrinutost karakterišući je kao "porodične probleme", tvrdi se u tužbi. Nejtova majka je kontaktirala školu više od 30 puta samo u oktobru i novembru, ali su administratori navodno "zažmurili" na molbe porodice za pomoć.

Tinejdžer je, takođe, prijavio maltretiranje direktoru škole, ali je i taj poziv u pomoć, prema tužbi, zanemaren. Mesec dana nakon što je drugi dečak Nejta nagovarao da se ubije na Snepčetu, njegov otac ga je 13. januara pronašao obešenog u tuš kabini porodične kuće.

Rouzlin Bronstin je dodala da joj škola nikada nije rekla da je Nejt zatražio sastanak sa svojim dekanom zbog navodnog maltretiranja na Snepčetu.

"Znali bismo, i zaštitili bismo ga, a on bi i danas bio ovde", rekla je ona.

U tužbi se tvrdi da je Latinska škola u Čikagu prekršila državni zakon koji zahteva od škola da istražuju izveštaje o maltretiranju i da obaveste roditelje svih učenika. Škola je, u međuvremenu, odbacila optužbe kao "neosnovane tvrdnje" i obećala da će se "snažno braniti" na sudu.

"Naša srca su sa porodicom, želimo im izlečenje i mir. Međutim, u vezi sa njihovom tužbom, navodi o prekršajima od strane školskih zvaničnika su netačni i deplasirani. Nastavnici i osoblje škole su saosećajni ljudi koji stavljaju interese učenika na prvo mesto, kao što su to učinili u ovom slučaju", navodi se u saopštenju.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.