ZAHAROVA ZAGRMELA: Dotakla se italijanskog mirovnog plana za Ukrajinu, izustila samo 1 REČ!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

au

ZAHAROVA ZAGRMELA: Dotakla se italijanskog mirovnog plana za Ukrajinu, izustila samo 1 REČ!

„Ne možete jednom rukom snadbevati Ukrajinu oružjem, a drugom smišljati planove za mirno rešavanje situacije“, rekla je Zaharova tokom nedeljnog brifinga

Objavljeno: 15:47h

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je danas fantazijom italijanski mirovni plan za Ukrajinu, koji je prošle nedelje predstavio šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

„Ne možete jednom rukom snadbevati Ukrajinu oružjem, a drugom smišljati planove za mirno rešavanje situacije“, rekla je Zaharova tokom nedeljnog brifinga, a prenosi Rojters.

1 / 5 Foto: Profimedia

talijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo prošle nedelje je predstavio mirovni plan o Ukrajini od četiri tačke, objavio je ranije list La Republika.

One uključuju prekid vatre, neutralnost Ukrajine uz međunarodne garancije i proces pridruživanja EU, saradnju na postizanju bilateralnog sporazuma između Kijeva i Moskve o teritorijalnim pitanjima i potpisivanje novog multilateralnog sporazuma o bezbednosti u Evropi.

Zamenik italijanskog ministra spoljnih poslova Manlio Di Stefano kasnije je potvrdio postojanje mirovnog plana za Ukrajinu koji je podnet UN i rekao da će to zahtevati uključivanje različitih zemalja i organizacija, uključujući EU i same UN.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je juče da Kremlj još nije video predlog Italije za rešavanje sukoba u Ukrajini, ali da se nada da će taj plan biti dostavljen Moskvi diplomatskim kanalima.

1 / 6 Foto: Profimedia

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.