ZAHAROVA ZAGRMELA, OBRUŠILA SE NA ZELENSKOG: Sam predsednik države PREDAJE svoju teritoriju - PALE TEŠKE REČI!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

OGLASILA SE

ZAHAROVA ZAGRMELA, OBRUŠILA SE NA ZELENSKOG: Sam predsednik države PREDAJE svoju teritoriju - PALE TEŠKE REČI!

Ne separatisti, već sam predsednik države predaje građanima druge države prava na teritoriju svoje države, ne dajući im državljanstvo Ukrajine

Objavljeno:

Kijevski režim, dajući posebna prava građanima Poljske, predaje im prava na teritoriju svoje države i samim tim legalizuje de fakto zauzimanje Ukrajine, napisala je na telegram-kanalu zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

– Ne separatisti, već sam predsednik države predaje građanima druge države prava na teritoriju svoje države, ne dajući im državljanstvo Ukrajine. Pod plaštom očuvanja sopstvene identičnosti, kijevski režim je uništava, osam godina otvarajući vatru na svoje, a sada i radeći neverovatnu stvar – legalizujući de-fakto zauzimanje svoje države – napisala je Zaharova.

1 / 5 Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, govoreći u Vrhovnoj radi, izjavio je da je postignut dogovor sa rukovodstvom Poljske o pojednostavljenom režimu prelaska granice između dve države. On je dodao da je sadašnja situacija “nevoljno naterala Ukrajinu i Poljsku da zaborave na sporove oko zajedničke prošlosti”.

Ranije je Zelenski najavio usvajanje zakona kojim se proširuju mogućnosti građanima Poljske u Ukrajini.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.