SUTRA SE OBRAĆA ZELENSKI: Sve oči će biti uprte u njega
Vlaidimir Zelenski, Foto: Youtube/printscreen

očekuje se

SUTRA SE OBRAĆA ZELENSKI: Sve oči će biti uprte u njega

Zelenski će ;koristiti ovu novu tribinu da traži od sveta da obezbedi Kijevu još pomoći kako finansijske tako i vojne

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski obratiće se sutra putem video veze političkim i ekonomskim vođama okupljenim na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

U središtu godišnjeg sastanka Svetskoga ekonomskog foruma (WEF) u Davosu će biti krize - rat u Ukrajini, pandemija korona virusa i klimatske promene će dominirati sastankom ;koji se održava uživo od ponedeljka do četvrtka, posle dve godine prekida zbog kovida-19, prenosi Frans pres.

Zelenski će koristiti ovu novu tribinu da traži od sveta da obezbedi Kijevu još pomoći kako finansijske tako i vojne.

Jedan broj ukrajinskih političkih zvaničnika otputovalo je u Švajcarsku da prisustvuju skupu lično. S druge strane Rusi su isključeni.

Za osnivača Foruma u Davosu Klausa Švaba skup 2022. održava se u najprikladnijem trenutkuku i najvažniji je od kada je formiran Forum pre više od 50 godina.

"Agresija Rusije će biti vidjena u istorijskim knjigama kao raspad poretka rodjenog posle Drugog svetskog rata i Hladnog rata", ocenio je on tokom brifinga ove nedelje. On je dodao da će Davos učiniti sve u svojoj moći da podrži Ukrajinu i njenu rekonstrukciju.Američki predsednik Džo Bajden nije čekao Davos da potpiše, tokom zvanične posete Seulu, zakon koji je Kongres usvojio u četvrtak i kojim se daje paket pomoći od 40 milijardi dolara za podršku Ukrajini.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.