BAJDEN O TENZIJI SA SEVERNOM KOREJOM: "Spremni smo"
Džozef Bajden, Foto: Printscreen/Twitter/ Washington Free Beacon

PRIZNAO

BAJDEN O TENZIJI SA SEVERNOM KOREJOM: "Spremni smo"

Ranije tokom dana, američki predsednik razgovarao je sa ;Čungom Juisunom, predsednikom južnokorejske automobilske kompanije Hjundai, povodom novih investicija od 11 milijardi dolara (10,4 milijarde evra)

Objavljeno:

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je danas da su SAD spremne na sve poteze Severne Koreje, javlja CNN."Spremni smo na sve što Severna Koreja radi. Razmislili smo o tome kako ćemo odgovoriti na bilo šta što će oni uraditi. I zato nisam zabrinut", rekao je Bajden uoči posete vojnoj bazi SAD u Južnoj Koreji, u kojoj je stacionirano oko 30.000 američkih vojnika.

Bajden je obišao centar za zajedničke vazdušne operacije, gde južnokorejski i američki vojnici nadziru vazdušni prostor, dok Severna Koreja u poslednje vreme češće testira raketno naoružanje. Za razliku od prethodnih američkih predsednika, on tokom posete nije obišao demilitarizovanu zonu između Severne i Južne Koreje.

Ranije tokom dana, američki predsednik razgovarao je sa ;Čungom Juisunom, predsednikom južnokorejske automobilske kompanije Hjundai, povodom novih investicija od 11 milijardi dolara (10,4 milijarde evra). One uključuju i 5,5 milijardi dolara (5,2 milijarde evra) za otvaranje fabrike električnih vozila u američkoj državi Džordžija.

Jedan od glavnih ciljeva Bajdenove posete Aziji ove nedelje bila je potvrda savezništva sa Južnom Korejom i Japanom, kao i pronalaženje načina za proširenje saradnje. Bajden i predsednik Južne Koreje Jun Suk Jol su nakon jučerašnjeg sastanka u zajedničkom saopštenju izrazili otvorenost za proširenje obima zajedničkih vojnih vežbi. Američki predsednik saopštio je da su dve zemlje pokazale "spremnost da se zajedno suoče sa svim pretnjama".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.