"NUDIMO 950 EVRA ZA 3 SATA DEŽURSTVA VIKENDOM PA ME ZANIMA ŠTA SE DOGAĐA": Plaćen posao, a niko se NE JAVLJA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?

"NUDIMO 950 EVRA ZA 3 SATA DEŽURSTVA VIKENDOM PA ME ZANIMA ŠTA SE DOGAĐA": Plaćen posao, a niko se NE JAVLJA!

Na primer, u prvih nekoliko nedelja - vikend služba nije mogla biti u potpunosti popunjena

Objavljeno:

Uprkos naknadi od 950 evra za tri sata rada tokom vikenda, u Štajerskoj (jednoj od 9 saveznih austrijskih pokrajini) nema kandidata za posao.

Opšte je poznato da industrijski i ugostiteljski sektor očajnički traži kvalifikovane kadrove, a sada to pogađa i medicinsku oblast. Iako ponuda zvuči primamljivo, barem sa finansijske strane, izgleda da za posao pedijatra niko u Štajerskoj nije zainteresovan.

- Nudimo 950 evra za trosatno dežurstvo subotom i nedeljom, od 9 do 12 sati, pa me zanima šta se događa. Očito nam, jednostavno, ide predobro - kaže za Kleine Zeitung Klaus Pesenbaher, medicinski direktor u "Health Care Styria", a prenosi Fenix.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

Dodaje se da čak ni planove reforme hitne pedijatrijske službe nisu svi lekari dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem marta, a novi se bori sa velikim početnim problemima.

Na primer, u prvih nekoliko nedelja - vikend služba nije mogla biti u potpunosti popunjena.

- Do sada imamo samo jednog penzionisanog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno, još nismo uspeli da zaposlimo dovoljno lekara za to. Mnogi se jednostavno osećaju preopterećeno i ne žele da rade i vikendom - istakao je Pesenbaher.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.