RUSKO MSP JE IZDALO SAOPŠTENJE POVODOM ŠVEDSKE I NATO: Upozoravaju!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE, EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ, Profimedia

šteta

RUSKO MSP JE IZDALO SAOPŠTENJE POVODOM ŠVEDSKE I NATO: Upozoravaju!

Rusko ministarstvo je, takodje, ocenilo da članstvo Švedske u NATO neće ojačati njenu bezbednost, već da će dovesti do gubljenja suvereniteta u donošenju spoljnopolitičkih odluka

Objavljeno:

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da će ulazak Švedske u NATO naneti značajnu štetu bezbednosti Severne Evrope i evropskog kontinenta u celini, i upozorilo da će Rusija biti prinudjena da preduzme uzvratne korake.

U saopštenju ruskog ministarstva navodi se da će Rusija biti prinudjena da preduzme uzvratne korake, kako vojno-tehničke tako i druge prirode, kako bi zaustavila pretnje po njenu nacionalnu bezbednost.

"S tim u vezi, mnogo će zavisiti od specifičnih uslova za integraciju Švedske u Severnoatlantsku alijansu, uključujući izglede za razmeštanje sistema ofanzivnog naoružanja ovog vojnog bloka na teritoriji Švedske", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je, takodje, ocenilo da članstvo Švedske u NATO neće ojačati njenu bezbednost, već da će dovesti do gubljenja suvereniteta u donošenju spoljnopolitičkih odluka.

1 / 7 Foto: Profimedia

Vlada Švedske donela je danas odluku o podnošenju zahteva za ulazak u NATO.

Bonus video:

25:40

CENTRALNI DNEVNIK 16.05.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.