LUKAŠENKU NIMALO NIJE SVEJEDNO ZBOG SVEGA ŠTO SE DEŠAVA: Traži REAKCIJU
Aleksandar Lukašenko, Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

podrška

LUKAŠENKU NIMALO NIJE SVEJEDNO ZBOG SVEGA ŠTO SE DEŠAVA: Traži REAKCIJU

Lukašenko, kojeg često nazivaju „poslednjim diktatorom Evrope“, pravdao je rusku invaziju na Ukrajinu gomilanjem NATO snaga u istočnoj Evropi, zajedno sa Rusijom i Ukrajinom

Objavljeno: 19:52h

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, zbog verovatnog pristupanja Švedske i Finske NATO-u, pozvao je na jačanje Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), vojnog saveza na čelu sa Rusijom koji se pojavio kao protivteža NATO-u.

ODKB mora da konsoliduje svoj status u međunarodnom sistemu kontrole i podele vlasti“, rekao je Lukašenko na sastanku te organizacije u Moskvi, prenela je beloruska novinska agencija Belta. Rusija se ne može sama boriti protiv proširenja NATO-a, dodao je on.

Lukašenko, kojeg često nazivaju „poslednjim diktatorom Evrope“, pravdao je rusku invaziju na Ukrajinu gomilanjem NATO snaga u istočnoj Evropi, zajedno sa Rusijom i Ukrajinom. Jedna od članica nije poslala svoje trupe u pomoć Rusiji.

1 / 5 Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Međutim, pošto je invazija počela i sa beloruske teritorije, Zapad je sankcionisao Minsk zajedno sa Moskvom. Beloruska vlada je u nedelju saopštila da je država izgubila između 16 i 18 milijardi dolara zbog uvedenih sankcija.

Bonus video:

04:47

BRZE VESTI 16.05.2022. 15:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.