U NATO PAKTU ANALIZIRALI RAT U UKRAJINI: Nadaju se 1 stvari!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OGLASIO SE VISOKI NATO ZVANIčnik

U NATO PAKTU ANALIZIRALI RAT U UKRAJINI: Nadaju se 1 stvari!

Danas se održava važan sastanak

Objavljeno:

Visoki NATO zvaničnik rekao je danas da vojno napredovanje Rusije u Ukrajini izgleda posustaje i izrazio je nadu da Kijev može da pobedi u tom ratu.

Ministri spoljnih poslova NATO na sastanku u Berlinu danas razgovaraju o daljoj pomoći Ukrajini i nastojanjima Finske, Švedske i drugih zemalja da se pridruže Alijansi zbog pretnji od Rusije.

„Brutalna ruska invazija gubi zamah. Znamo da sa hrabrošću ukrajinskog naroda i vojske i sa našom pomoći Ukrajina može da pobedi u ovom ratu“, rekao je zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana, koji predsedava sastanku dok se generalni sekretar Jens Stoltenberg oporavlja od kovida-19.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenbergfoto: Profimedia

Džoana je rekao da su zemlje koje podržavaju Ukrajinu „ujedinjene, snažne“ i da će nastaviti da joj pomažu da pobedi u ratu.

Jedno od ključnih pitanja o kojima se razgovara u Berlinu je širenje NATO dalje od sadašnjih 30 zemalja članica.

Finska i Švedska su već najavile da žele da se pridruže Alijansi dok se ponovo razmatra nastojanje Gruzije uprkos upozorenju Moskve o posledicama ukoliko njihov sused postane član Alijanse.

„Finska i Švedska već su najbliži partneri NATO“, Rekao je Džoana i dodao da očekuje da saveznici gledaju pozitivno na njihove kandidature.

Gruzija će biti takodje pozvana na predstojeći samit NATO u Madridu, rekao je on i dodao da ostaje sveta politika otvorenih vrata Alijanse.

( Espreso / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.