ZATVORENIK NA DOŽIVOTNOJ ROBIJI UBO POLICAJCA, OTEO AUTOBUS PA POBEGAO: Potraga u toku, jedna STVAR nije JASNA!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

napad

ZATVORENIK NA DOŽIVOTNOJ ROBIJI UBO POLICAJCA, OTEO AUTOBUS PA POBEGAO: Potraga u toku, jedna STVAR nije JASNA!

Policajci su krenuli niz autoput i sustigli vozilo, pucajući u Lopezovom pravcu dok je trčao preko obližnjih farmi

Objavljeno:

Vlasti Teksasa od petka tragaju za zatvorenikom koji je služio doživotnu kaznu zatvora a koji je pobegao iz zatvorskog autobusa nakon što je ubo policajca, oteo vozilo i sa drugim zatvorenicima izmakao organima pravde.

Kako piše Rojters, Gonzalo Lopez (46), koji je osuđen za ubistvo 2005. godine i pokušaj ubistva policajca, pobegao je u okrugu Leon, oko 110 milja severno od Hjustona. Veruje se da je nenaoružan, ali opasan.

Incident se dogodio kada je Lopez provalio u prostor za vozača autobusa i nepoznatim predmetom ubo policajca koji je vozio u ruku, rekao je portparol policije Teksasa Robert Hurst. Nije jasno kako se Lopez oslobodio lisica.

Usledila je tuča između vozača i zatvorenika, a Lopez je pokušao, mada nije uspeo, da zgrabi pištolj policajca. Zatvorenik je potom skočio na vozačevo sedište i krenuo da beži autobusom.

1 / 8 Foto: Profimedia

U to vreme službenik policije stacioniran u zadnjem delu je iskočio kroz vrata za hitne slučajeve i puškom pucao u zadnje gume autobusa, ali je Lopez uspeo da nastavi da vozi oko kilometar pre nego što je motor prestao da radi.

Policajci su krenuli niz autoput i sustigli vozilo, pucajući u Lopezovom pravcu dok je trčao preko obližnjih farmi, rekao je portparol. Vlasti nisu sigurne da li je Lopeza pogodio neki metak.

Autobus je prevozio 16 zatvorenika na putu od zatvora u Gejtsvilu do Hantsvila gde je Lopezu bio zakazan lekarski pregled.

Bonus video:

15:16

POPODNEVNI DNEVNIK 14.05.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.