DA LI JE ON PUTINOV NASLEDNIK? Na proslavi Dana pobede svi gledali OVOG MLADIĆA, a evo KO JE ON! (VIDEO)
Vladimit Putin, Foto: Printscreen/Twitter/@igorsushko

CEREMONIJA

DA LI JE ON PUTINOV NASLEDNIK? Na proslavi Dana pobede svi gledali OVOG MLADIĆA, a evo KO JE ON! (VIDEO)

“Mladić sa kojim je Putin imao dug i otvoren razgovor na Crvenom trgu šef je odeljenja za Predsedničku administraciju Dmitrij Kovalev”, “tvitovao” je Suško

Objavljeno:

Glasine o potencijalnom nasledniku ruskog predsednika Vladimira Putina ponovo su oživele nakon što se pojavio jedan snimak sa proslave Dana pobede u Moskvi 9. maja.

Snimak Putina kako razgovara sa jednim mladićem tokom parade počeo je da cirkuliše društvenim mrežama a neki spekulišu da će taj čovek jednog dana da zameni ruskog lidera, piše “Njuzvik”.

Klip koji je podelio ukrajinski vozač trkačkih automobila Igor Suško dobio je 45.000 pregleda na svojoj “Tviter” stranici. Suško tvrdi da je čovek sa kojim je Putin razgovarao Dmitrij Kovalev.

“Mladić sa kojim je Putin imao dug i otvoren razgovor na Crvenom trgu šef je odeljenja za Predsedničku administraciju Dmitrij Kovalev”, “tvitovao” je Suško.

“Njuzvik” nije mogao da nezavisno potvrdi da li je to zaista pravi identitet mladića. Suško je u “tvitu” takođe ukazao da je njegov identitet još nepotvrđen.

“Glasine su odmah počele da kolaju da bi on mogao da bude Putinov izabrani naslednik”, dodao je Suško.

"To je Kovalev i on je potencijalni naslednik"

“Baza”, stranica na “Telegramu” posvećena vestima, takođe je iznela tvrdnju da je Putin razgovarao sa Kovalevim i da je on potencijalni naslednik ruskog lidera.

“Baza je otkrila identitet mladića koji je o nečemu razgovarao sa Vladimirom Putinom na kraju parade. Tokom direktnog prenosa je (kamerom) uhvaćena njihova konverzacija. Neki kanali Telegrama ukazuju da je taj mladić budući naslednik”, navela je “Baza” u postu na “Telegramu”, kako prenosi “Njuzvik”.

U postu su takođe podeljene druge slike osobe koja je razgovarala sa Putinom i izneti su neki detalji o Kovalevu.

“Dmitrij Kovalev hoda pored Putina, on ima 36 godina i zadužen je za odeljenje Predsedničke administracije. Ima mnogo fotografija sa hokeja na Kovalevljevoj stranici. Moguće je da se sreo sa Putinom usled zajedničke ljubavi prema ovom sportu”, navodi se u postu.

“Njuzvik” podseća da je Putin javno pokazivao svoju ljubav prema hokeju i da je na svoj 63 rođendan 2015. poveo hokejaški tim penzionisanih zvezda protiv tima amatera na Olimpijskom klizalištu u Sočiju. Dok Putin nije javno objavio da će sići sa pozicije predsednika, stalno se spekuliše o njegovom zdravstvenom stanju.

Glasine o bolesti ruskog lidera zaživele su nakon što je Putin snimljen kako se grčevito drži rukama za sto tokom sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, a dodatno su podstaknute nakon što je primećeno da je ruski predsednik imao ćebe tokom proslave Dana pobede u Moskvi.

Kremlj takve spekulacije poriče.

Ko bi mogao da nasledi Putina?

Unazad je bilo više nagađanja o tome ko bi mogao da nasledi Putina na mestu lidera zemlje. Američki Institut za proučavanje rata još je početkom marta objavio kako se ruska strana priprema na dug sukob, dok je u sredu direktorka Američkih nacionalnih obaveštajnih službi Avril Hejns rekla da Sjedinjene Države veruju da se Putin sprema za dugotrajan sukob u Ukrajini i da ruska pobeda u Donbasu na istoku Ukrajine možda neće okončati rat.

Ukazujući na slabljenje Rusije a jačanje Ukrajine kako invazija odmiče, sankcije, uništenu rusku opremu, zapadno naoružanje koje pritiče Kijevu, slab moral ruske a visok moral ukrajinske strane te sve ujedinjeniji zapadni blok, i "Vašington post" ceni da će najverovatniji ishod rata u Ukrajini biti "još jedan zamrznuti konflikt".

Ali, Putin ima gvozdeni stisak nad vlasti više od 22 godine i nema razloga da se očekuje da će biti svrgnut u skorije vreme, istakao je "Post".

1 / 5 Foto: Profimedia

Tehnički, Putinov naslednik se zna – službeno bi, u slučaju Putinove smrti ili nekog drugog razloga zbog kojega trajno ne bi mogao obavljati dužnost, Mihail Mišustin preuzeo kontrolu nad državom u razdoblju od 90 dana ili do održavanja izbora.

Međutim, u tom kontekstu izdvaja se i ime Sergeja Šojgua. Neki posmatrači stavljaju svoje oklade na ministra odbrane, koji je nakon Putina najduže služećeg člana ruskog kabineta i drugog najpopularnije političara u zemlji.

Sergej Bizjukin, opozicioni aktivista koji je isteran iz zemlje 2019. nakon što je pokušao da se kandiduje za predsednika, rekao je krajem prošle godine da Putin sigurno neće otkriti unapred čak i ako izabere nekog za svog naslednika.

- Lično sumnjam da on razmatra da napusti vlast dok je živ– istakao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.