HITNO SE OGLASILI UKRAJINCI, TIČE SE ISPORUKE RUSKOG GASA: Sada je tu SVE JASNO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVA ODLUKA

HITNO SE OGLASILI UKRAJINCI, TIČE SE ISPORUKE RUSKOG GASA: Sada je tu SVE JASNO!

Direktor GTSOU-a Sergij Makogon je rekao da Gazprom može i dalje isporučivati sav svoj gas namenjen Evropi preko tranzitne tačke Sudže

Objavljeno:

Ukrajina neće otvoriti tranzitnu tačku Sohranivku, preko koje se prenosi ruski gas prema Evropi, sve dok ne bude imala potpunu kontrolu nad sastavom gasovoda, objavio je ukrajinski operator GTSOU. Operator je prekjuče objavio da će zbog više sile, odnosno zbog toga što proruski separatisti kradu gas, od 11. maja obustaviti prenos gasa preko ulazne tačke Sohranivke, preko koje se prenosi oko trećina gasa koji Rusija šalje Evropi preko Ukrajine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Gasovod prelazi preko regije Luhansk, koja je delom pod kontrolom proruskih separatista od 2014. godine. "Nećemo otvoriti. Do pune kontrole nad imovinom", navodi se u saopštenju direktora GTSOU-a Sergija Makogona. Dodao je da ruski Gazprom nije znao da su separatisti počeli krasti gas.

Makogon je rekao da Gazprom može i dalje isporučivati sav svoj gas namenjen Evropi preko tranzitne tačke Sudže, koja je otvorena. Gazprom nije bio dostupan za komentar. Firma je ranije objavila da tehnološki nije moguće preusmeriti sav gas preko Sudže, za što Kijev tvrdi da nije tačno.

( Espreso / Index.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.