RUSIJA ĆE BITI ODGOVORNA ZA RATNE ZLOČINE U UKRAJINI: U toku prikupljanje dokaza
Ilustracija, Foto: Profimedia

dokazi

RUSIJA ĆE BITI ODGOVORNA ZA RATNE ZLOČINE U UKRAJINI: U toku prikupljanje dokaza

Ukrajinski i međunarodni istražioci ubrzano su ispitali svedoke, dokumentovali navodne zločine i prikupili dokaze o navodnim ruskim zločinima za korišćenje u budućim kaznenim postupcima

Objavljeno:

Rusija će biti smatrana odgovornom za ratne zločine i kršenje međunarodnog prava koje su navodno počinile njene trupe u Ukrajini, rekao je neimenovani zvaničnik Evropske unije, dok se pojačavaju napori Ukrajine i međunarodne zajednice da sakupi dokaze za buduće istrage, objavio je danas Radio Slobodna Evropa.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Nešto slično je rekao i specijalni predstavnik Evropske unije za ljudska prava Imon Gilmor, koji je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, takođe, sugerisao da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da se nađe na optuženičkoj klupi jednog dana, kao i bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević.

Milošević je mislio da se nikada neće suočiti sa sudom u Hagu, kada je činio ratne zločine, rekao je Gilmor i dodao da ljudi koji su odgovorni mogu biti privedeni, bez obzira koliko vremena prođe.

Ukrajinski i međunarodni istražioci ubrzano su ispitali svedoke, dokumentovali navodne zločine i prikupili dokaze o navodnim ruskim zločinima za korišćenje u budućim kaznenim postupcima.

1 / 7 Foto: Profimedia

Posle povlačenja ruskih trupa iz okruga severno od Kijeva prošlog meseca, zvaničnici su istraživali jesu li ruske trupe po kratkom postupku pogubile civile, kao i sve veći broj dokaza koji upućuju na moguće silovanje i seksualno nasilje.

Bonus video:

01:41

ŠURDA OSVANUO U NIŠKOJ BANJI: Spomenik Ljubiši Samardžiću postavljen na trgu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.