TERORISTIČKI NAPAD! Horor, POBIJENO NAJMANJE 5 EGIPĆANA
Foto: Profimedia

užas

TERORISTIČKI NAPAD! Horor, POBIJENO NAJMANJE 5 EGIPĆANA

Prethodno je 7. maja na kontrolnom punktu u Sinaju ubijeno 11 egipatskih vojnika, a odgovornost za taj napad preuzela je Islamska država

Objavljeno:

Najmanje pet egipatskih vojnika ubijeno je danas u terorističkom napadu militanata na severnom Sinaju, što je drugi smrtonosni napad na egipatske snage na tom poluostrvu za manje od nedelju dana, saopštila su dva bezbednosna izvora.

Navodi se da su još četiri osobe povređene kada su naoružani ljudi otvorili vatru na bezbednosni punkt u priobalnom području severoistočnog Sinaja, koji se graniči sa pojasom Gaze, prenosi Rojters.

Prethodno je 7. maja na kontrolnom punktu u Sinaju ubijeno 11 egipatskih vojnika, a odgovornost za taj napad preuzela je Islamska država.

Egipat je pojačao bezbednosnu kontrolu nad naseljenim priobalnim oblastima severnog Sinaja otkako je pokrenuta velika operacija protiv pobunjenika 2018. godine, ali su uprkos tome nastavljeni sporadični napadi militanata povezanih sa Islamskom državom.

Vest o današnjem napadu stigla je kada se predsednik Abdel Fatah al Sisi sastao sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom u Kairu, a egipatsko predsedništvo je saopštilo da su njih dvojica razgovarali o strateškom partnerstvu između Egipta i SAD-a, koje su glavni pružalac vojne pomoći Kairu.

Sisi je juče na sastanku s generalom koji nadgleda američke snage na Bliskom istoku izrazio nadu da će se u sadejstvu sa Vašingtonom krenuti u opsežnije borbe protiv terorizma.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.