UBIO DVA ČLANA PORODICE ZBOG OGROMNOG NASLEDSTVA: Čeka ga VELIKA KAZNA!
Ilustracija, Foto: Profimedia / Nebojša Mandić

dvostruko ubistvo

UBIO DVA ČLANA PORODICE ZBOG OGROMNOG NASLEDSTVA: Čeka ga VELIKA KAZNA!

Muškarac iz Vermonta je navodno dedu ubio još 2013. godine, a majku 2016.

Objavljeno:

Muškarac iz američke države Vermont optužen je da je ubio svoju majku na ribarskom čamcu da bi nasledio bogatstvo svog dede, koga je takođe ubio, navode tužioci.

Nejtan Karman (28) optužen u utorak za ubistvo i nekoliko tačaka za prevaru. U saopštenju za štampu, Ministarstvo pravde SAD je iznelo detalje njegovih navodnih zločina.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

- Prema nezapečaćenoj optužnici, 2013. godine, Nejtan Karman je pucao i ubio svog dedu Džona Čakalosa u Čakalosovoj kući u Vindzoru u Konektikatu, a 2016. ubio je svoju majku Lindu Karman i potopio svoj čamac tokom navodnog pecanja kod obale Roud Ajlenda - saopštilo je Ministarstvo pravde SAD, piše Independent.

U optužnici se navodi da su oba ubistva bila deo šeme za dobijanje novca i imanja Džona Čakalosa.

Karman je takođe optužen da je pokušao da prevari osiguravajuću kompaniju koja je osigurala ribarski čamac, za koji tužioci kažu da je namerno potopljen. Ako bude proglašen krivim, suočiće se sa obaveznom doživotnom zatvorskom kaznom za ubistvo i do 30 godina zatvora za svaku od optužbi za prevaru.

On nije osuđen ni za kakvo krivično delo i smatra se nevinim dok se ne dokaže krivica.

Čudna saga duga nekoliko godina

Karman je pronađen sam na splavu za spasavanje kod obale Roud Ajlenda u septembru 2016. Osam dana ranije, on i njegova majka zajedno su krenuli na pecanje , ali se vratio samo Karman. Linda Karman nikada nije pronađena, a sada se smatra mrtvom.

On je rekao vlastima da je njihov čamac potonuo nakon što je čuo "čudnu buku" iz motora, a voda je počela da ulazi u čamac. Kaže da je pokušao da spase svoju majku, ali dok je hvatao kese sa zalihama ona je nestala.

- Ono što se dogodilo na čamcu je užasna tragedija koju još uvek pokušavam da obradim i sa kojom još uvek pokušavam da se pomirim - rekao je Karman kasnije za CBS News.

Tetke 28-godišnjaka nisu verovale u njegovu priču, a dve godine kasnije tužile su ga da bi ga sprečile da dobije nasledstvo od svog dede. Čakalos je ostavio 42 miliona dolara svojim odraslim ćerkama, njih četiri - uključujući pokojnu Lindu Karman, a tri preživele sestre verovale su da ga je Karman ubio, a možda i Lindu, da bi došao do njegovog novca.

Karman je oštro negirao da je ubio svog dedu.

- Moj deda mi je bio kao otac, a ja sam mu bio kao sin. Bio mi je najbliža osoba na svetu, volela sam ga i on je voleo mene, i nisam imao apsolutno nikakve veze sa njegovom smrću - rekao je Karman.

( Espreso / Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.