SKANDAL KOD PIRAMIDA: Uhapšeno 13 TINEJDŽERA u blizini turističke atrakcije, MALTRETIRALI dve turistkinje! (VIDEO)
Turistkinje, Foto: Printscreen/Twitter/Dr. Ajayita

EGIPAT

SKANDAL KOD PIRAMIDA: Uhapšeno 13 TINEJDŽERA u blizini turističke atrakcije, MALTRETIRALI dve turistkinje! (VIDEO)

Problem seksualnog uznemiravanja u Egiptu privukao je pažnju širom sveta tokom i nakon pobune 2011. kada je svrgnut predsednik Hosni Mubarak

Objavljeno:

Trinaest tinejdžera uhapšeno je zbog sumnje da su uznemiravali dve strane turistkinje u blizini piramida u Gizi.

Incident se dogodio tokom Bajrama u blizini jedne od glavnih turističkih atrakcija Egipta, a na snimku koji je uznemirio javnost se vidi grupa dečaka kako prate i uznemiravaju dve mlade žene. Jedna od devojaka pokušala je da odgurne momka koji joj je došao s leđa.

Tinejdžeri starosti od 13 do 15 godina, koji će do završetka istrage ostati u maloletničkom zatvoru, tvrdili su da su samo hteli da se fotografišu sa devojkama.

Iako turistkinje, čija se nacionalnost ne zna, nisu podnele prijavu protiv dečaka, snimak koji se proširio društvenim mrežama izazvao je bes javnost, a turistički vodič koji je snimio ceo incident podneo je tužbu protiv tinejdžera za verbalno i fizičko uznemiravanje.

Ako budu optuženi, sudiće im se pred sudom za maloletnike.

Problem seksualnog uznemiravanja u Egiptu privukao je pažnju širom sveta tokom i nakon pobune 2011. kada je svrgnut predsednik Hosni Mubarak. Tada su žene bile uznemiravane, saletane, pipkane – a u nekim slučajevima i tučene i seksualno zlostavljane – tokom masovnih antivladinih protesta.

Parlament zemlje je prošle godine odobrio oštrije kazne za seksualno uznemiravanje, izmenivši krivični zakon kako bi to postalo krivično delo i povećavši kaznu na najmanje dve godine zatvora umesto na šest meseci, uz novčanu kaznu između 6.370 dolara i 12.740 dolara.

Međutim, egipatske vlasti su optužene da često propuštaju da istraže i krivično gone muškarce optužene za seksualno uznemiravanje ili napad na žene i devojke.

Turisti, naročito žene, česta su žrtva navalentnih trgovaca koji na sve načine pokušavaju da im prodaju suvenire, jahanje kamila, obilaske, odeću…

Bonus video:

01:41

ŠURDA OSVANUO U NIŠKOJ BANJI: Spomenik Ljubiši Samardžiću postavljen na trgu

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.