KINESKE MERE PROTIV KOVIDA SE NAŠLE NA METI KRITIKA SZO! Stigao odgovor iz Azijske zemlje
Šangaj, Foto: Profimedia

NAPETO

KINESKE MERE PROTIV KOVIDA SE NAŠLE NA METI KRITIKA SZO! Stigao odgovor iz Azijske zemlje

Dva najveća kineska grada, Peking i Šangaj pooštrila su ovih dana mere zaštite od koronavirusa za svoje stanovnike

Objavljeno:

Kineske mere u borbi protiv kovida našle su se na meti kritika čelnika SZO.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosa Adhanoma Gebrejesusa da izbegava "neodgovorne" primedbe.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan reagovao je povodom izjave Gebrejesusa koji je rekao da kineska politika nulte tolerancije prema kovidu nije održiva, prenosi agencija Rojters.

Džao je na redovnoj konferenciji za novinare branio kineske mere u borbi protiv pandemije korona virusa i rekao da se Kina nada da generalni direktor SZO može objektivno da posmatra kinesku politiku u borbi protiv virusa.

Dva najveća kineska grada, Peking i Šangaj pooštrila su ovih dana mere zaštite od koronavirusa za svoje stanovnike.

Dok se kineske vlasti bore sa najgorim talasom epidemije koronavirusa u toj zemlji od početka epidemije, vlasti u njenom najnaseljenijem gradu Šangaju pokrenule su novi napor da okončaju infekcije van karantinskih zona do kraja maja, rekli su izvori upoznati sa ovim pitanjem, prenosi Rojters.

Kina je nepokolebljiva da će se držati svoje "politike nulte tolerancije prema kovidu", uprkos sve većem udaru na njenu ekonomiju, navodi britanska agencija.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Moramo da insistiramo na regulisanju protoka i kontroli kretanja ljudi", navela je Vlada Šangaja u saopštenju odgovarajući na pitanja Rojtersa o najnovijim merama.

U Pekingu je stanovnicima njegovih najteže pogođenih područja rečeno da rade od kuće, dok je više puteva, kompleksa i parkova zatvoreno danas, u momentu dok se grad od 22 miliona stanovnika bori sa najgorom epidemijom od 2020. godine.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.