KINA NA NOGAMA: Vlasti pripremaju nove bolničke kapacitete za slučaj izbijanja novog TALASA KORONE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kinezi oprezni

KINA NA NOGAMA: Vlasti pripremaju nove bolničke kapacitete za slučaj izbijanja novog TALASA KORONE!

Kina se držala svoje stroge strategije nulte tolerancije na kovid i ograničavala putovanja

Objavljeno: 12:34h

Kineske vlasti pripremaju u Pekingu bolničke kapacitete za slučaj izbijanja novog talasa epidemije korona virusa, iako je broj novoinficiranih i dalje nizak.

Državni mediji izvestili su danas da je bolnica sa 1.000 kreveta u Sjaotangšanu u severoistočnim predgrađima Pekinga, koja je izgrađena još 2003. godine za lečenje zaraženih SARS-om, obnovljena za slučaj da se pojavi novi talas zaraze, prenosi AP.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter

U nezvaničnim onlajn objavama se navodi da je na hiljade kreveta pripremljeno u karantinskom centru u blizini aerodroma, ali državni mediji nisu potvrdili tu vest, po svemu sudeći u pokušaju da se izbegne izazivanje straha u javnosti.

U Pekingu je u protekla 24 sata potvrđeno još 62 novozaraženih, od kojih se kod 11 ne ispoljavaju simptomi infekcije, a tokom dvonedeljnog talasa razbuktavanja epidemije u glavnom gradu Kine je evidentirano ukupno oko 450 novozaraženih.

Kina se držala svoje stroge strategije nulte tolerancije na kovid i ograničavala putovanja, organizovala masovna testiranja čitavih gradova i gradila velike privremene objekte kako bi se izolovala svaka zaražena osoba.

(Espreso / telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.