DVA NAJVEĆA KINESKA GRADA POOŠTRILA EPIDEMIOLOŠKE MERE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OPET?

DVA NAJVEĆA KINESKA GRADA POOŠTRILA EPIDEMIOLOŠKE MERE!

Kina je nepokolebljiva da će se držati svoje "politike nulte tolerancije prema kovidu"

Objavljeno:

Dva najveća kineska grada, Peking i Šangaj pooštrila su danas mere zaštite od koronavirusa za svoje stanovnike.

Dok se kineske vlasti bore sa najgorim talasom epidemije koronavirusa u toj zemlji od početka epidemije, vlasti u njenom najnaseljenijem gradu Šangaju pokrenule su novi napor da okončaju infekcije van karantinskih zona do kraja maja, rekli su izvori upoznati sa ovim pitanjem, prenosi Rojters.

Iako nije bilo zvaničnog saopštenja, tokom vikenda neki stanovnici u najmanje četiri od 16 okruga dobili su obaveštenja da više nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove ili primaju isporuke kao deo napora da se infekcije u zajednici svedu na nulu.

Kina je nepokolebljiva da će se držati svoje "politike nulte tolerancije prema kovidu", uprkos sve većem udaru na njenu ekonomiju, navodi britanska agencija.

"Moramo da insistiramo na regulisanju protoka i kontroli kretanja ljudi", navela je Vlada Šangaja u saopštenju odgovarajući na pitanja Rojtersa o najnovijim merama.

1 / 5 Foto: Profimedia

U Pekingu je stanovnicima njegovih najteže pogođenih područja rečeno da rade od kuće, dok je više puteva, kompleksa i parkova zatvoreno danas, u momentu dok se grad od 22 miliona stanovnika bori sa najgorom epidemijom od 2020. godine.

Rad više autobuskih linija je obustavljen jer je sprovedeno još rundi testiranja u nekolicini okruga. Peking je danas izvestio o 49 novih slucajeva lokalnog prenosa za 8. maj, čime je broj zaraženih od 22. aprila dostigao više od 760 slučajeva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.