SKUP GODIŠNJICI SAVEZA KOMUNISTIČKE OMLADINE KINE: Si poručio da je nepokolebljivo služenje Partiji misija SKOK
Ilustracija, Foto: Kineski radio Internacional

KINA

SKUP GODIŠNJICI SAVEZA KOMUNISTIČKE OMLADINE KINE: Si poručio da je nepokolebljivo služenje Partiji misija SKOK

Kineski predsednik je takođe izrazio nade za budući rad Saveza komunističke omladine

Objavljeno:

Danas je u Velikoj dvorani naroda u Pekingu održana svečanost povodom obeležavanja 100 godina osnivanja Saveza komunističke omladine Kine, na kojoj je učestvovao predsednik Kine Si Đinping, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i održao važan govor.

Si Đinping je rekao da je nepokolebljivo praćenje Partije i služenje Partiji i kineskom narodu prvobitna misija Saveza komunističke omladine Kine, prenosi Kineski radio internacional.

''U proteklih 100 godina, pod snažnim rukovodstvom Komunističke partije Kine, Savez komunističke omladine Kine nikada nije zaboravio svoju prvobitnu nameru i misiju, čvrsto je imao na umu svoju misiju, daorganizuje i usmerava generacije mladih ljudi, da pojačaju svoja uverenja i doprinose borbi za nacionalnu nezavisnost, oslobođenje naroda i ostvarivanje nacionalnog prosperiteta, kako bi se ostvarilo veliko podmlađivanje kineske nacije'', kazao je.

Si je izjavio da je u novoj eri reformi, otvaranja prema svetu i procesa socijalističkemodernizacije, Savez komunističke omladine, prilagođavajući se potrebama za preusmeravanjemfokusa rada Partije i države, oslobodio um, agilno napredovao.

''Predvodio je sve članove Saveza da odašilju glas ere “Ujedinimo se za revitalizaciju kineske nacije”, da se istaknu na svimfrontovima izgradnje modernizovane zemlje, da pokažu mladalački duh i duhneustrašive borbe, čime je dao važan doprinos reformama, otvaranju Kine premasvetu i socijalističkoj modernizaciji'', naglasio je Si.

Savez komunističke omladine organizuje mlade ljude, što je spoj čvrstih uverenja i naučnosti pod inspiracijom ideala i verovanja.

'Prvi kongres saveza jasno je izneo uzvišeni ideal izgradnje komunističkog društva, pokazavši jasnu zastavu socijalizma, upalivši svetiljku ideala i osvetlivši svetlost vere u srcima generacija mladih ljudi.

Ovo je najosnovnija i najtrajnija kohezija Saveza komunističke omladine. Istorija je u potpunosti dokazala da samo uvek visoko držeći zastavu komunizma i socijalizma Savez komunističke omladine može da formira najčvršće jedinstvo, iskuje borbeno najefikasniju organizaciju i uvek ujedinjuje omladinu pod zastavom partijskih ideala i uverenja', istakao je on.

Si je rekao da Savez komunističke omladine Kine treba da pojača svoje upravljačke, organizacione i uslužne sposobnosti, kako bi usmerio mlade članove Saveza da u novoj eri izrastu u dobre omladince koji imaju ideale, mogu da preuzmu odgovornost, mogu da izdrže teškoće i spremni su da se bore, kao i da krenu napred na novom putu ka ostvarenju kineskog sna o nacionalnom podmlađivanju.

Kineski predsednik je takođe izrazio nade za budući rad Saveza komunističke omladine.

''Prvo, da ostane istrajan u negovanju talentovanih kadrova za Partiju, kako bi uvek služio kao politička škola koja predvodi kineske mlade ljude u ideološkom napretku. Drugo, da samosvesno ispunjava svoje obaveze, kako bi igrao avangardnu ulogu u mobilisanju mladih za neumornu borbu. Treće, da uvek brine o mladim ljudima, kako bi služio kao najčvršća veza između Partije i kineske omladine. Četvrto, da hrabro radi na menjanju samog sebe, kako bi se uvek razvijao kao napredna organizacija koja tesno prati korake Partije u novoj eri. Savez treba i samosvesno da se ponaša u skladu sa standardima o svestranom strogom upravljanju partijom, da se reformatorskim i stvaralačkim duhom striktno i praktično posvećuje sopstvenom razvoju i izgradnji, kao i da ispoljava epohalni duh energičnog napredovanja u vežbama i praksama u svim pogledima i po visokim standardima'', zaključio je Si.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.