AMBASADOR SAD U JAPANU UDARIO PO KINI I RUSIJI: Kaže da 1 STVAR ne mogu da RADE NEKAŽNJENO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

DIPLOMATSKI RAT

AMBASADOR SAD U JAPANU UDARIO PO KINI I RUSIJI: Kaže da 1 STVAR ne mogu da RADE NEKAŽNJENO!

Azijske zemlje žele da pojačaju veze sa Sjedinjenim Državama

Objavljeno:

Reakcija azijskih zemalja na ukrajinsku krizu pomaže da se Rusiji i Kini pokaže da ne mogu nekažnjeno da započinju rat, rekao je američki ambasador u Japanu Emanuel Ram na onlajn događaju koji je organizovao vašingtonski Centar za strateške i medunarodne studije.

Ambasador Japana u SAD Tomita Kođi rekao je da se očekuje da će se poseta američkog predsednika Džoa Bajdena Japanu kasnije ovog meseca poklopiti sa formalnim pokretanjem nove ekonomske strategije SAD za Indo-pacifički region, prenosi Rojters.

Japanska zastava
Japanska zastava foto: Profimedia

Japanski diplomata je rekao da su Japan i SAD radili na detaljima novog indo-pacifičkog ekonomskog okvira (IPEF), kojim bi, kako je rekao, trebalo da uspostavi ravnoteža između inkluzivnosti i visokih standarda.

Azijske zemlje žele da pojačaju veze sa Sjedinjenim Državama, ali su nezadovoljne zbog kašnjenja planova ekonomskog angažovanja sa regionom od kada je bivši predsednik SAD Donald Tramp izašao iz regionalnog trgovinskog pakta 2017. godine.

Kođi je rekao da će planirana poseta predsednika SAD Džoa Bajdena Japanu dati signal da je Vašington i dalje fokusiran na indo-pacifički region čak i dok traje rat u Ukrajini.

( Espreso / Agnecije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.