TENZIJE IZMEĐU KINE I TAJVANA, OGLASILI SE IZ NARODNOOSLOBODILAČKE ARMIJE: Situacija NIMALO NIJE NAIVNA!
Ilustracija, Foto: Twitter/The Straits Times

NAPETO

TENZIJE IZMEĐU KINE I TAJVANA, OGLASILI SE IZ NARODNOOSLOBODILAČKE ARMIJE: Situacija NIMALO NIJE NAIVNA!

Ministar spoljnih poslova Tajvana DŽozef Vu rekao je da Kina i dalje predstavlja pretnju

Objavljeno:

Kineske oružane snage izvele su još jednu rundu vojnih vežbi u blizini Tajvana prošle nedelje kako bi poboljšale zajedničke borbene operacije, saopštila je danas Narodnooslobodilačka armija.

Istočna komanda Narodnoslobodilačke armije navela je u saopštenju da su sredstva mornarice i vazduhoplovstva izvela vežbe od petka do nedelje na istoku i jugozapadu Tajvana kako bi "dalje testirala i poboljšala zajedničku borbenu sposobnost više službi i naoružanja", prenosi agencija Rojters.

Ilustracija
Ilustracija foto: EPA/ABIR SULTAN

Odgovarajući na pitanja u Parlamentu, ministar spoljnih poslova Tajvana DŽozef Vu rekao je da Kina i dalje predstavlja pretnju.

- Ali mi imamo odlučnost da branimo svoju zemlju - poručio je on.

Tajvanske vazduhoplovne snage su u petak pokušale da upozore 18 kineskih aviona koji su ušli u njihovu zonu protivvazdušne odbrane, saopštilo je ministarstvo odbrane u Tajpeju.

Tajvan je trenutno u stanju pojačane pripravnosti zbog bojazni da bi Kina mogla da iskoristi sukob u Ukrajini da napravi sličnu vojnu akciju na ostrvu koje smatra svojom teritorijom, iako vlada u Tajpeju nije prijavila nikakve naznake da Peking priprema potencijalni napad, navodi britanska agencija.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.