MESTO KOJE MORATE POSETITI: Ovo je PRAVO malo blago PORTUGALA, izgleda poput PRIZORA sa starinskih RAZGLEDNICA!
Talasnal, Foto: Printscreen/Youtube/Portugal Tourism

talasnal

MESTO KOJE MORATE POSETITI: Ovo je PRAVO malo blago PORTUGALA, izgleda poput PRIZORA sa starinskih RAZGLEDNICA!

Njegova lepota i gastronomska ponuda uvrstila ga je u popularnu turističku destinaciju za izlete za Portugalce i njihove goste

Objavljeno:

Kada se gleda iz daljine, Talasnal izgleda poput prizora sa starinskih razglednica. Ovo pitoreskno selo izdiže se na 500 metara u čarobnom okruženju planine Lusa i istoimene opštine u središnjem delu Portugala.

Obuhvata gotovo sedamdeset kuća koje su okružene prekrasnom prirodom i bujnom vegetacijom u kojoj obitavaju jeleni, srne, divlje svinje i brojne druge životinjske vrste.

Talasnal je najveće od 27 mesta koje se nazivaju još Aldeias do Xisto ili sela škriljaca. Nadimak su dobila jer su kuće u njima izgrađene od škriljca koje im daju vrlo prepoznatljiv izgled.

Iako kuće u Talasnalu izgledaju starinski – većina je obnovljena i opremljena modernim uređajima u novom veku tokom sprovođenja zajedničke akcije Evropske unije i Portugala s ciljem zaštite određenih lokaliteta, zadržavanja postojećih i privlačenja novih stanovnika u napuštene delove zemlje.

Talasnal je iskoristio priliku te restaurirao kuće, obnovio jedno od dvaju mesta za proizvodnju maslinovog ulja, te otvorio nekoliko restorana i kafića koje služe tradicionalna jela i pića ovog prostora.

Njegova lepota i gastronomska ponuda uvrstila ga je u popularnu turističku destinaciju za izlete za Portugalce i njihove goste.

Bonus video:

13:17

ZGROŽEN SAM ŠTO AMERIKU NAZIVATE OKUPATOROM: Žestoka svađa Antonijevića i Kastratovića: Optužio generala da iznosi TEORIJE ZAVERE

(Espreso/Pun kufer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.