FILIPINI BIRAJU NOVOG PREDSEDNIKA: Favorit sin bivšeg LIDERA, svrgnutog pre više od 3 decenije!
Ilustracija, Foto: Profimedia

izbori

FILIPINI BIRAJU NOVOG PREDSEDNIKA: Favorit sin bivšeg LIDERA, svrgnutog pre više od 3 decenije!

Novi predsednik preuzeće dužnost od Rodriga Dutertea, kome ističe šestogodišnji mandat i koji je bio na meti kritika zbog brutalnosti u suzbijanju droge i kriminala

Objavljeno:

Na Filipinima se danas održavaju predsednički izbori, a milioni ljudi čekaju u redovima širom ostrva da izaberu novog šefa države.

Ankete pokazuju da najviše izgleda da postane novi predsednik ima Ferdinand "Bongbong" Markos mlađi, sin bivšeg predsednika Ferdinanda Markosa, zbačenog sa vlasti pre 36 godina. Prema anketama, posle Markosa mlađeg sledi potpredsednica Leni Robredo.

Pravo glasa ima 67 miliona birača, a mnogi od njih su jutros čekali u redovima da glasaju nakon otvaranja biračkih mesta. Oni danas biraju i potpredsednika, senatore, predstavnike u Kongresu i hiljade lokalnih predstavnika.

1 / 5 Foto: Profimedia

Novi predsednik preuzeće dužnost od Rodriga Dutertea, kome ističe šestogodišnji mandat i koji je bio na meti kritika zbog brutalnosti u suzbijanju droge i kriminala. Njegova ćerka Sara kandidat je za potpredsednika.

Bonus video:

13:17

ZGROŽEN SAM ŠTO AMERIKU NAZIVATE OKUPATOROM: Žestoka svađa Antonijevića i Kastratovića: Optužio generala da iznosi TEORIJE ZAVERE

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.