NA CRVENOM TRGU POČELA VOJNA PARADA U MOSKVI! Nema STRANIH DRŽAVNIKA, Putin se obraća JAVNOSTI (FOTO)
Parada u Moskvi, Foto: YOUTUBE/THE TELEGRAPH

SVI SU GA ČEKALI

NA CRVENOM TRGU POČELA VOJNA PARADA U MOSKVI! Nema STRANIH DRŽAVNIKA, Putin se obraća JAVNOSTI (FOTO)

Zvanična Moskva invaziju na Ukrajinu, koja je počela 24. februara, naziva „posebnom vojnom operacijom“ za „demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“

Objavljeno: 09:25h

Na Crvenom trgu počela je parada povodom Dana pobede. Uz muziku vojnog orkestra, vojnici u uniformama nose ruske i sovjetske zastave pored predsednika Vladimira Putina i drugih zvanica.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog linka!

Rusija obelažava 77. godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom, a predsednik Vladimir Putin održaće „dugo očekivani govor“ o ratu protiv Ukrajine, javljaju zapadne agencije, navodeći da će osam aviona na nebu iznad Crvenog trga oblikovati zvanični simbol ruske vojne operacije u Ukrajini, slovo „Z“, koje označava ruski izraz „za pobedu“.

1 / 8 Foto: Profimedia

Zvanična Moskva invaziju na Ukrajinu, koja je počela 24. februara, naziva „posebnom vojnom operacijom“ za „demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“.

Za razliku od prethodnih godina, paradi na Crvenom trgu neće prisustvovati nijedan predsednik strane države.

U Moskvi u 15:00 časova po loklanom vremenu počeće i tradicionalna akcija „Besmrtni puk“ tokom koje će, kako navodi agencija RIA Novosti, "sa portretima učesnika Velikog otadžbinskog rata" ljudi prošetati centralnim moskovskim ulicama u Crvenim trgom na trasi dugoj sedam kilometara.

Agencija TASS podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin povodom 77. godišnjicom nad fašizmom uputio čestitke liderima i narodima bivših sovjetskih republika - Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, ali i Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

1 / 7 Foto: Printscreen Telegraph

„U svojoj čestitki, predsednik Rusije posebno ističe da na današnji dan odajemo priznanje i poštovanje ratnicima i domaćim radnicima, koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja“, navodi se u saopštenju Kremlja koje prenosi TASS.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.