"NIKAD VIŠE? KAŽITE TO UKRAJINI! ZLO SE VRATILO" Zelenski objavio potresan VIDEO na dan kad Evropa slavi Dan pobede
Volodimir Zelenski, Foto: Printscreen Tviter

SNIMLJEN U RAZORENOJ BORODJANKI

"NIKAD VIŠE? KAŽITE TO UKRAJINI! ZLO SE VRATILO" Zelenski objavio potresan VIDEO na dan kad Evropa slavi Dan pobede

Zelenski u dramatičnom videu povlači paralele između ukrajinske borbe protiv ruske invazije te borbe protiv fašizma i nacizma u Drugom svetskom ratu

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danas, na dan kad Evropa slavi Dan pobede nad nacizmom, objavio crno-beli video snimljen u razorenoj Borodjanki, gradu kod Kijeva koji je potpuno razoren u ruskoj invaziji.

Zelenski u dramatičnom videu povlači paralele između ukrajinske borbe protiv ruske invazije te borbe protiv fašizma i nacizma u Drugom svetskom ratu i govori: "Nikad više? Pokušajte to da kažete Ukrajini".

Zelenski kaže da je „nikad više“ (never again)— obećanje posle Drugog svetskog rata da se neće dozvoliti povratak fašizma — sada samo „ponovo“, (again), a zlo se vratilo.

Kaže da su neki ljudi zaboravili obećanje. Ukrajina je sada prva linija borbe.

Inače, čelnici grupe G7 danas bi trebalo da održe videokonferenciju na kojoj će dominirati zabrinutost zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Trebalo bi da njoj učestvuje i Zelenski, koji će obavestiti čelnike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i SAD-a o stanju u njegovoj zemlji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media