DIREKTOR CIA ANALIZIRAO PUTINA: Pazite šta je sve izrekao za ruskog predsednika!
Vilijam Berns, Foto: Profimedia

putinova ličnost

DIREKTOR CIA ANALIZIRAO PUTINA: Pazite šta je sve izrekao za ruskog predsednika!

Berns je takođe rekao da rizik od eskalacije rata u nuklearni sukob ne treba potcenjivati tokom druge faze

Objavljeno:

Direktor CIA Vilijam Berns upozorio je u subotu da je ruski predsednik Vladimir Putin mnogo uložio u drugu fazu svog rata u Ukrajini i veruje da je "udvostručavanje” vojnog sukoba i dalje njegov najbolji put napred.

Upravo ovaj način razmišljanja, rekao je Berns, čini drugu fazu ofanzive barem jednako rizičnom — a možda čak i rizičnijom od prve faze sukoba.

- On je u stanju uma u ​​kojem ne veruje da može sebi da priušti da izgubi. Mislim da je trenutno ubeđen da će mu udvostručenje i dalje omogućiti napredak - rekao je Berns o Putinu tokom događaja Fajnenšel tajmsa u Vašingtonu.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen, Profimedia

On kaže da su Putinovi ulozi i dalje prilično visoki.

- Njegova uverenja o Ukrajini i realne sposobnosti Rusije da nastavi da se bori protiv ukrajinskog otpora — ne znam da li je to još poljuljano - dodao je on.

Taj stav je zasnovan na onome što je Berns, kako je rekao, primetio u vezi sa Putinom u poslednjih nekoliko godina.

- Ono što sam video, posebno u poslednjoj deceniji, je da se on na neki način grči u veoma zapaljivoj kombinaciji tuge i ambicije i nesigurnosti koje su sve nekako umotane zajedno - rekao je on.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Berns je takođe rekao da rizik od eskalacije rata u nuklearni sukob ne treba potcenjivati tokom druge faze, iako američka obaveštajna zajednica ne vidi "praktične dokaze u ovoj tački ruskog planiranja za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja“.

- S obzirom na vrstu "zveckanja sabljama" koje smo čuli od ruskog rukovodstva, ne možemo olako da shvatimo te mogućnosti. trenutku kada su ulozi za Putinovu Rusiju veoma visoki i ti rizici u ovoj drugoj fazi sukoba su ozbiljni i ne treba ih potcenjivati - istakao je direktor CIA.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.