MAĐARI SE OGLASILI POVODOM EMBARGA NA RUSKE ENERGENTE, EVO ŠTA JE SAD JAVLJENO!
Peter Sijarto, Foto: Profimedia

izjavio je

MAĐARI SE OGLASILI POVODOM EMBARGA NA RUSKE ENERGENTE, EVO ŠTA JE SAD JAVLJENO!

Mađarska vlada je više puta objašnajavala kako je jedina velika rafinerija nafte u zemlji tehnološki uređena na takav način da najmanje 65 odsto sirove nafte dolazi iz Rusije

Objavljeno:

Mađarska vlada neće dozvoliti embargo na isporuke ruske nafte u obliku koji je nedavno predložila Evropska komisija, rekao je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

 Peter Sijarto
Peter Sijartofoto: Profimedia

On je komentarišući pripremu šestog paketa sankcija protiv Rusije naveo da bi stupanjem ovog predloga na snagu bilo „potkopano snabdevanje Mađarske energijom, a preko nje i celokupna mađarska privreda“, prenosi TAS S.

Nesto ranije danas je mađarski premijer Viktor Orban rekao da bi zabrana isporuke ruske nafte pogodila ekonomiju zemlje poput atomske bombe i da je to „crvena linija” za Budimpeštu.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: Profimedia

Mađarska vlada je više puta objašnajavala kako je jedina velika rafinerija nafte u zemlji tehnološki uređena na takav način da najmanje 65 odsto sirove nafte dolazi iz Rusije.

S druge srane, izvršni direktor u kompaniji MOL Žolt Hernadi napominje da će biti potrebne dve do četiri godine i nekoliko stotina miliona dolara za restrukturiranje procesa proizvodnje i prelazak na druge sirovine, te dodaje da je ta firma nedavno bila prisiljena da razradi takav scenario.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.