BRITANCIMA PRETIO NUKLEARNIM ORUŽJEM, A SADA BAŠKARI U SRCU DUBAIJA: Putinov voditelj uhvaćen u ŠOK izdanju (FOTO)
Dmitrij Kiseljov, Foto: Printscreen/Twitter/@KevinRothrock

uživa

BRITANCIMA PRETIO NUKLEARNIM ORUŽJEM, A SADA BAŠKARI U SRCU DUBAIJA: Putinov voditelj uhvaćen u ŠOK izdanju (FOTO)

On je na odmoru sa svojom osmom suprugom Marijom u UAE, gde trenutno nije sankcionisan, inače veoma popularnoj destinaciji za bogate Ruse

Objavljeno: 15:10h

Zamenik direktora kompanije koja stoji iza državnog kanala Rusija 1, Dmitrij Kiseljov, primećen je ove nedelje u jednom luksuznom hotelu, u Dubaiju, u kupaćim gaćama kako pije piće u baru pored bazena.

On je na odmoru sa svojom osmom suprugom Marijom u UAE, gde trenutno nije sankcionisan, inače veoma popularnoj destinaciji za bogate Ruse.

Slika Kiseljova je podeljena na društvenim mrežama uz natpis: „Kiseljov nastavlja da se priprema za nuklearni udar dok se odmara u Dubaiju“, "Čini se da šef propagande ne žuri u Mariupolj da bi pratio Solovjova"...

Pre nego što je krenuo na luksuzni odmor, Kiseljov je zahtevao da Britanska ostrva budu dva puta preplavljena najnaprednijim ruskim nuklearnim oružjem. Predložio je upotrebu nove ruske hipersonične velike zveri Satana-2, zvanično nazvane Sarmat, za koju je rekao da će izbrisati Englesku sa mape.

Kiseljov je zapretio Britaniji u znak osvete zbog komentara koje Boris Džonson, kako se ispostavilo, nikada nije dao o nuklearnom napadu na Rusiju. Dauning strit je odbacio tu tvrdnju – koja se često ponavlja u ruskim državnim medijima – kao „primer dezinformacija koje Kremlj plasira“, ali se i dalje prenosi u moskovskim medijima.

- Ostrvo je toliko malo da je dovoljna jedna raketa Sarmat da se jednom zauvek udavi. Ruska raketa Sarmat, najmoćnija na svetu sposobna je da uništi područje veličine Teksasa ili Engleske. Jedno lansiranje, Borise, i više nema Engleske. Jednom zauvek - izjavio je Kiseljov.

On je pretnju ponovio istakavši da postoji još jedna opcija nuklearnog napada.

- Još jedna opcija da se Britanija uroni u morske dubine je ruski podvodni robotski dron Posejdon. Približava se cilju na dubini od jednog kilometra brzinom od 200 kilometara na sat. Ne postoji način da se zaustavi ovaj podvodni dron. Ima bojevu glavu kapaciteta do 100 megatona. Eksplozija ovog termonuklearnog torpeda u blizini britanskih obala podići će džinovski talas, cunami, do 500 metara u visinu. Ovaj plimni talas je i nosilac izuzetno visokih doza zračenja. Kad prekrije Britaniju, pretvoriće ono što je verovatno ostalo od njih u radioaktivnu pustinju. Trajno neupotrebljivo ni za šta - rekao je Kiseljov.

Njegove izjave izazvale su bes u Irskoj koja bi takođe bila pogođena jednim takvim napadom na Britaniju.

Irski političar Majkl Martin osudio je "veoma zlokobni" snimak Kiseljova i pozvao ovaj kanal da se izvini.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.