UKRAJINSKE SNAGE: Odbili smo ruske napade na ISTOKU, u granatiranju u poslednja 24 sata 5 MRTVIH!
Ukrajina, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

UKRAJINSKE SNAGE: Odbili smo ruske napade na ISTOKU, u granatiranju u poslednja 24 sata 5 MRTVIH!

Ruski zvaničnici su negirali napad na fabriku, ali je komandant ukrajinskih jedinica rekao da su ruski vojnici ušli u prostor fabrike

Objavljeno:

Ukrajinske snage saopštile su danas da su odbile ruske napade na istoku zemlje i ponovo zauzele delove teritorije, kao i da je granatiranju nekoliko istočnih gradova u protekla 24 sata poginulo pet osoba a ranjeno najmanje 25.Kako prenosi AP, ukrajinska strana je saopštila i da Moskva nastoji da spreči dopremanje oružja iz zapadnih zemalja u Ukrajinu bombardovanjem železničkih stanica i drugih ciljeva.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Teške borbe su bile i kod čeličane Azovstal u Marijupolju, koja je poslednje uporište ukrajinskog otpora u razrušenom lučkom gradu, saopštila je ukrajinska vojska.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ruski zvaničnici su negirali napad na fabriku, ali je komandant ukrajinskih jedinica rekao da su ruski vojnici ušli u prostor fabrike.

"Uz podršku avijacije, neprijatelj je nastavio ofanzivu kako bi preuzeo kontrolu nad postrojenjem", saopštio je Generalštab u Kijevu i dodao da Rusi "pokušavaju da unište ukrajinske jedinice".

Zapadno od Marijupolja, ukrajinske snage su napredovale na granici južnih regiona Hersona i Nikolajeva, gde su ruske trupe navodno pokušavale da pokrenu kontraofanzivu.

Ukrajinska vojska je saopštila i da je odbila 11 ruskih napada u oblastima Donjecka i Luganska.

U granatiranju nekoliko istočnih gradova u protekla 24 sata poginulo je pet osoba, a ranjeno najmanje 25, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.